Paylaş

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ebeveynleri işitme engelli olan, kendileri ise işitme engelli olmayan çocuklar için “Çocuk Türk İşaret Dili Kursu” gerçekleştirildi. Bu anlamlı kursun tamamlanması sonrasında çocuklara sertifikalarını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer verdi.

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, yarı yıl tatilinde anlamlı bir eğitim projesi gerçekleştirildi. Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilciliği ile birlikte hayata geçirilen proje kapsamında, 20 – 31 Ocak tarihleri arasında Çocuk Türk İşaret Dili Kursu gerçekleştirildi. Kursun tamamlanması sonrasında da sertifika töreni düzenlendi.

KURSA 20 ÇOCUK KATILDI

Ebeveynleri işitme engelli olan, kendileri ise işitme engelli olmayan çocuklar bu kurs sayesinde Türk İşaret Dilini öğrenirken, aileleriyle daha iletişim kurmaları sağlanmış oldu. 20 saat süren kursa, 20 çocuk katıldı. Çocuklar hep birlikte işaret diliyle; “sevelim sevilelim, hep birlikte gülelim, arkadaşlığı dostluğu paylaşıp öğrenelim” diyerek büyüklere mesaj verdiler. Kursun açılmasından dolayı, yine işaret diliyle Başkan Sezer’e de teşekkür ettiler.

SERTİFİKALARI BAŞKAN SEZER VERDİ

Kurs başarıyla tamamlanması sonrasında çocuklara sertifikalarını Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer takdim etti. Başkan Sezer, kursun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese de teşekkürlerini iletti ve kursu başarıyla tamamlayan çocukları tebrik etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.