Paylaş

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi’nin ortak hareket etmesini memnuniyet verici olduğunu belirtti, “Milletimizin beklentlerini karşılayan her adımı sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

GAZANFER BİLGE BULVARI VE

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi’nde bir önceki dönem başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin devamıyla ilgili karar alınmasını olumlu bulduğunu açıkladı: “Cedit Mahallesi, İzmit’in en köklü ve büyük mahallelerinden biridir. Bu nedenle eski yapıların bir hayli fazla olduğu bu alanda AK Parti döneminde çok önemli işler yapıldı, yapılıyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından depremin hemen ardından Santral Yokuşu olarak adlandıran bölgede kamulaştırma yöntemiyle bugünkü geniş cadde açıldı. Önceden itfaiyenin, ambulansın giremediği daracık sokakların yerini İzmit’i Üçtepeler ve Umuttepe’ye bağlayan Gazanfer Bilge Bulvarı aldı. Bu bulvar üzerinde modern ve her bütçeye uygun konutlar inşa edildi, yeni yaşam alanları açıldı. İzmit Belediyesi önceki dönem başkanımız Dr.Nevzat Doğan, benzer bir dönüşümü Dereboğazı mevkiinde hayal etti. Bölgede yüzlerce hak sahibinin %80’i ile anlaşma sağlanarak kentsel dönüşümün ilk adımı atıldı. TOKİ tarafından anlaşma sağlanan hak sahiplerinin alacaklarının yarısı ödendi. Başkan Doğan’ın planı yer karşılığı Gültepe Mahallesi’nde yapılan Vadi İzmit Projesi’nde belediyeye ait konutları satıp, buradaki hak sahiplerine belediyenin ödemesi gereken parayı da ödeyip inşaatı başlatmaktı. Vadi İzmit’te 50 milyon TL değerinde belediyeye ait daire bulunuyor”.

GÜNEY: “DESTEĞİMİZİ SUNDUK,

SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Cedit Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm konusunda AK Parti her zaman kararlı şekilde hareket etti. Dereboğazı’nda hak sahipleriyle yapılan bu anlaşmaların yanı sıra Kocaeli Devlet Hastanesi eski hizmet binasının yıkılması ve hemen yanına yenisinin yapılması da bu kararlılığın bir göstergesiydi. Elazığ Depreminde bir kez daha gördük ki, bu tür kentsel dönüşüm projeleri şehirler için büyük önem arz ediyor. İzmit’te başlanmış ve en önemli aşaması %80 tamamlanmış bir projenin daha fazla zaman kaybetmeden devam edecek olması önemliydi. Bu açıdan İzmit Belediyesinin son meclis toplantısında bu projeye kredi kaynağı yaratmak için Başkan Fatma Kaplan Hürriyet ile bütün meclis üyelerinin ortak hareket etmesini değerli buluyorum. Meclis toplantısı öncesi açıkladığımız gibi, milletimizin menfaatine olan bu konuda desteğimizi sunduk, sunmaya devam edeceğiz. Önemli olan Cedit Mahallesi’nde çözüm bekleyen vatandaşlarımızın beklentilerinin karşılanacak olmasıdır. Dilerim bu önemli proje daha fazla zaman kaybetmeden hızla sonuçlanır. AK Parti milletimize hizmet noktasında ne gerekiyorsa yapmaya devam edecektir”.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.