Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Devri Alem Belgesel TV program yapımcısı İsmail Kahraman ile ‘Hereke ve Hereke Halısı’ üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Başkan Söğüt, “Hereke sadece ilçemiz açısından değil, ülkemiz açısından da önemli değerlere sahip” dedi

Hereke’nin değerini daha da yükselteceğiz

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Devri Alem Belgesel TV program yapımcısı İsmail Kahraman ile ‘Hereke ve Hereke Halısı’ üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Körfez denilince akla üretim, sanayi ve limanların geldiğini ama doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile önemli derinlikleri içinde barındırdığını belirten Başkan Söğüt, “Hereke de en önemli tarihi değerleri içinde barındıran bir nokta.

MÜZE BİTTİĞİNDE DEĞER KATACAK

Hereke Kalemiz bugün restorasyonu tamamlanmış durumda. Toplamda 25 milyon liralık bir yatırım. 1207 yılında Bizans döneminde yapılmış. Kaiser Wilhelm köşkümüz var. İpekli dokumanın ünü Avrupa’ya yayılınca, kendisi bizzat eşi ile birlikte Hereke’ye gelerek görmek istiyor ve bu köşk inşa ediliyor. İpekli Dokuma Fabrikamız eski adı ile Hereke Fabrika-i Hümayun var. Burada bir müze çalışması da var bittiğinde gerçekten çok güzel olacak.

CUMHURBAŞKANIMIZ YAKINDAN İLGİLENDİ

Hereke Halımız, dokunurken her ilmeğinde el işçiliği barındıran, ihtişamı ile adeta büyüleyen ve şanı Osmanlı’dan Avrupa’ya hatta dünyaya yayılan eşsiz bir sanat eseri. Biz de bu değeri daha da yukarıya çekmek adına gerekli adımları atıyoruz. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da Hereke’de ağırladık. Halı tezgâhlarında dokuma yapan bayan kardeşlerimizi ziyaret etti. Her biri ile tek tek ilgilendi. Hereke Halısının canlanması anlamında fikir alışverişinde bulundu.

DAHA MUTLU BİR KÖRFEZ

Eski o görkemli günlerine nasıl taşıyabiliriz neler yapabiliriz bunlar konuşuldu. Hereke değerleri ile birlikte gerçekten bir dünya şehri ve Türkiye’nin uluslararası markası. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın Hereke halılarına büyük önem verdiğini bizzat kendisi dile getirdi” dedi. Başkan Söğüt son olarak, “Bizim hedefimiz Körfez halkının daha mutlu olduğu, şarkılara konu olan, şairlere ilham veren bir ilçeyi inşa etmek” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.