Paylaş

Kartepe Belediyesi Dumlupınar Kâtip Çelebi, Sarımeşe Ömer Seyfettin ve Hasanpaşa Akşemsettin Bilgi Evi’nde ki öğrenciler bilim çalışmaları ile kendilerini geliştirmeye devam ediyorlar.

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen atölye çalışmalarında, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi veriliyor. Çocukların dokunarak, hissederek ve deneyerek doğadaki olguları keşfetmeleri, altında yatan bilimsel gerçekleri öğrenmeleri amaçlanan etkinlikler yoğun katılımla gerçekleşiyor.

ÖĞRENCİLER DENEY YAPTILAR

Dumlupınar Kâtip Çelebi Bilgi Evi öğrencileri “Maddenin Hal Değişimi” deneyi gerçekleştirerek, katı, sıvı ve gaz haldeki maddelerin çevreden ısı aldıklarında ya da çevreye ısı verdiklerinde nasıl hal değiştirdiklerini gözlemlerken, Hasanpaşa Akşemsettin Bilgi Evi öğrencileri “Fasulye” deneyinde cansız gibi görünen bir cismin canlı bir yapıya dönüşmesini gözlemlediler. Sarımeşe Ömer Seyfettin Bilgi Evi öğrencileri ise, su döngüsünü öğrenerek, suyun nasıl ısınarak buhar haline geldiğini ve soğuk tabakaya çarpan su buharının yağmur olarak yağdığını pano çalışması şeklinde işlediler. 

Gerçekleştirilen deneylerle, Kartepeli miniklerin özgüvenlerinin artmasına destek verirken, başarma güdüsü aşılanmış oldu ve çocuklar kendi başlarına bir şey başarmanın deneyimini ve mutluluğunu yaşadılar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.