Paylaş

KARTEPE’DE DEĞERLER EĞİTİMİ

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde Değerler Eğitimi kapsamında “Özgüven” değeri uygulamalı olarak işlendi. Kartepeli minikler toplumsal ve ahlaki değerlerine bağlı yetişiyor.

Her hafta farklı bir değerin ele alındığı öğretildiği, örneklerle anlatıldığı, canladırmaları değerler eğitiminde bugüne kadar sevgi, saygı, saygı, hoşgörü, yardımlaşma, empati gibi konular işlenerek gencecik fidanlara aktarıldı.    

MİNİKLERİN GELİŞMESİNE DESTEK

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, Kartepeli miniklerin gelişmesine destek vermeye devam ediyor. Çocukların özgüvenini kazanabilmeleri için bilgi evlerinde çocuklara kendi yeteneğini gösterme fırsatı verilerek,  sesli olarak kitap okutularak, bazı konularda kendi görüşlerini açıklama fırsatı verildi.

10 YIL SONRAYA MEKTUP

Arslanbey Yunus Emre ve Acısu Abdülhamid Han Bilgi Evleri öğrencileri özgüveni araştırdılar. Kendilerine, duydukları özgüveni anlamak amacıyla karşılıklı sorular sorarak sohbet ettiler. Sohbet sonunda iki farklı tablo çıkararak, panolarını oluşturdular. Fatih Sultan Mehmet ve İbrikdere Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evleri öğrencileri, “Gelecekteki Kendime Mektup” isimli etkinliği gerçekleştirdiler. Bu etkinlikte Kartepeli minikler 10 yıl sonrası için kendilerine mektup yazdılar.

ÖZGÜVEN EĞİTİMİ

Nazım Demirci Bilgi Evi öğrencileri ise, hata yapmaktan korkmamak, her hatanın doğruya gitmede bir adım olduğunu anlamak adına özgüven değeri etkinliğini oyun oynayarak gerçekleştirdiler. Değerler eğitiminin farkındalık oluşturduğunu dile getiren Kartepeli minikler, severek bilgi evlerine katılım sağladıklarını belirttiler.       

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.