Paylaş

Gölcük Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan sanatlarımızı genç kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirilen “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinliğine Kırkyama Sanatı ile edildi.

Etkinlik kapsamında; İhsaniye Anadolu Lisesi, Gölcük Farabi Sağlık Meslek Lisesi, Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi ve Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 60 öğrenci, Kırkyama Ustası Sükeyne Tulan ile buluştu. Öğrenciler bu tarihsel sanatı tüm ayrıntılarıyla öğrenirken, etkinlik sonunda da sertifikalarını Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş’ın elinden aldılar.

ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ

Başkan Yardımcısı Tektaş, Tulan’a katılımları için teşekkür ederken, öğrencilere de sertifikalarını verdi. Ayrıca yaptıkları başarılı kırkyama eserlerinden dolayı da öğrencileri tebrik etti. “Öğrenciler Ustalarla Buluşuyor” etkinlikleri 14 Şubat Cuma günü ise Çarpana ve Kilim Dokuma Ustası Ebru Deniz ile devam edecek. Unutulmaya yüz tutmuş, kültürel mirasımız olan bu önemli sanatları öğrenciler öğrenerek, gelecek kuşaklara aktarılmış olacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.