Paylaş

Ağadere Caddesi Platformu üyesi esnaflarla bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Kentin cazibe merkezlerine ihtiyaç var. Ağadere’de sil baştan bir çalışma yapabiliriz. Açık bir AVM’ye dönüşebilir. Biz belediye olarak buna varız. Ama adımları birlikte atmalıyız” dedi

Ağadere’yi sil baştan yenilemeliyiz

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Ağadere Caddesi esnaflarının oluşturduğu platform ile kahvaltıda bir araya geldi. Körfez Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmaya; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Başkan Yardımcıları Faruk Denli ve Osman Yurt, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ve Ağadere Caddesi Platformu üyesi esnaflar katıldı.

EN CANLI CADDEMİZ

Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk’ün yaptığı konuşmalardan sonra söz alan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Öncelikle böylesine güzel bir platform oluşturduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Tabi bugün bir araya gelmemizin güzel bir amacı var. Bizim en köklü, en canlı marka caddemiz Ağadere Caddemiz. Sizler bizlere taleplerinizi isteklerinizi aktaracaksınız.

BİRLİKTE VE BERABER YÖNETELİM

Hep ifade ediyoruz; Birlikte yönetelim, beraber yönetelim. Kararları birlikte alalım. Sizler talep edin, biz arz edelim. Ancak bu sayede güzeli yakalayabiliriz. Hedefimiz tamamen bu. Ticaret zorlaştı, ağırlaştı. Ne yapmamız lazım; yerel yönetimler olarak dersimize iyi çalışmamız lazım. Esnafa da büyük iş düşüyor. Vatandaşın alışveriş yaptığı mekanları güzelleştirmemiz lazım. Çevre, altyapı ve ulaşım anlamında, kültürel faaliyetler anlamında da bizler gerekeni yapıyoruz ve yapmayı sürdüreceğiz.

DALYAN SOKAK’A ÖNCELİK VERDİK

Ağadere Caddesi’ndeki trafik yükünü biliyoruz. Göreve gelir gelmez de ilk üzerinde durduğumuz projelerden biri Dalyan Sokak’ı açmak oldu. Gelir gelmez hızlı bir şekilde bu projenin bitmesini hedefledik. Sarnıç Han bitti, yolda da büyük ölçüde çalışmamızı tamamladık.

BİZ GEREKEN DESTEĞİ VERİRİZ

Ağadere Caddemizi kent estetiği açısından yeniden değerlendirmemiz lazım. Açık bir AVM’ye dönüştürebiliriz. Tabelasından tentesine kadar kurumsal bir proje altlık oluşturabiliriz. Biz belediye olarak buna varız. Proje çerçevesinde katkı da sunabiliriz. Estetik olarak beraber dönüştürebiliriz. Ama taşın altına elimizi birlikte sokmamız lazım. Beraber yürümemiz lazım. Standardını biz belirleyelim, sil baştan yapalım.

AMACIMIZ SADECE HİZMET

Bizim amacımız Körfez halkına hizmet etmek. Körfez esnafı güçlü olsun. Başka bir amacımız yok. Bunları karşılıklı olursa bir etkileşim oluyor. Bunları birlikte değerlendirirsek, bu adımları birlikte hızlı şekilde gerçekleştirebiliriz. Kocaeli’nin en kalabalık dördüncü ilçesiyiz. Ciddi bir nüfusumuz var. Kent için planlamaları yaparken, bunları da göz önünde bulunduruyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCELİKLER SUNMAK ZORUNDAYIZ

Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de konuşmasında, “Bizlerin hedefi sizlerin problemlerini çözmek. Bu tür toplantılar da cadde platformu ama katılım çok güzel. Kentin cazibe merkezlerine ihtiyaç var. Çocuğumla çoluğumla sinemaya gideceksem, burada varsa burada gitmem lazım. Alışveriş yapacaksam burada yapmam lazım. Ama bunun altyapısının da olması lazım. Vatandaşlarımıza bir takım öncelikleri sunmak zorundayız” dedi. Toplantı daha sonra soru cevap ve sohbet ortamında devam etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.