Paylaş

Büyükşehir Belediyesi “Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı” kapsamında katılımcılara teknoloji ve madde bağımlılığı eğitimi verildi.

Annelere ‘Teknoloji ve Madde Bağımlılığı eğitimi’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı” kapsamında verilen eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda programa katılan üyelere teknoloji ve madde bağımlılığı eğitimi verildi.

KOCAELİ ANNE ŞEHİR

“Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı, spordan sağlık taramalarına, eğitimden sosyal ve kültürel etkinlilere kadar geniş bir perspektifte, çalışan ya da ev kadını olan annelerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla hizmet veriyor. Bu kapsamda annelerin fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden daha güçlü olmaları için çalışmalar devam ediyor.

BAĞIMLILIK EĞİTİMLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Anne Şehir Sağlıklı Yaşam Programı” katılımcı üyelerine teknoloji ve madde bağımlılığı eğitimi verildi. Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen proje kapsamında verilen eğitimler Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ve Toplum Destek Polislik Şube Müdürlüğü personeli tarafından verildi.

3 İLÇEDE EĞİTİM

İzmit, Gebze ve Derince’de “Kocaeli Anne Şehir Sağlıklı Yaşam” programının katılımcı üyelerine teknoloji kullanımı üzerinde duran yetkililer, kontrolün kaybedilmesi ve teknolojiyi ölçüsüz, sınırsız kullanılmasının çok ciddi zararlara sebep olabildiği bilgisini verdi. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlandı.

MADDE BAĞIMLILIĞI

Teknoloji bağımlılığının yanı sıra katılımcılara madde bağımlılığı eğitimi de sunuldu. Uzman ekip tarafından verilen eğitimlerde madde bağımlılığının zararları anlatıldı. Madde bağımlılığına bağlı vücut işlevlerinin olumsuz yönde etkilendiği, zarar gören kişinin bu maddeleri bırakamaması durumunda yoksunluk belirtilerinin ortaya çıktığı bilgisi verildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.