Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt Han Halı’da ki halı tezgâhlarını da inceleyerek, dokuma yapan çalışanlarla da sohbet etti. Firma yetkilileri ile görüşen ve fikri alışverişinde bulunan Başkan Şener Söğüt, “Hereke halısını ve dokuyuculuğunu hak ettiği yere taşımak için çalışıyoruz.  Bu konuda projeler üreterek, halkımız tarafından unutulmamasını sağlamak adına çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da kısa bir süre önce Hereke’ye geldi, bu tarihi değerimize vurgu yaptı” diyen Başkan Şener Söğüt, “Halı tezgâhlarında dokuma yapan bayan kardeşlerimizi ziyaret etti. Her biri ile tek tek ilgilendi. Hereke Halısının canlanması anlamında fikir alışverişinde bulundu” dedi.

EN ÖNEMLİ MARKA DEĞERİ

“Hereke halısının her ilmeğinde ayrı bir emek var” diyen Başkan Şener Söğüt, “Şanı Osmanlı’dan Avrupa’ya kadar yayılan eşsiz bir sanat eseri. İlçemizin de en önemli marka değeri” ifadelerini kullandı. Han Halı Firması yetkilileri ile fikir alışverişinde bulunan Başkan Şener Söğüt, dokuma tezgahında çalışan bayanlarla da sohbet etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.