Paylaş

KADEM Kocaeli Temsilciliği, Kartepe İlçesi Suadiye Mahalle Konağında eğitim alan kursiyerlere yönelik iki farklı eğitim gerçekleştirildi.

Birinci eğitim Avukat Nisanur Koruç Kaplan’ın sunumları ile kadına ve aileye verilen devlet desteklerinin anlatıldığı ‘’Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim‘’ eğitimi oldu. Kaplan, eğitimin amacını şu sözler ile ifade etti; bu eğitimin temel amacı; kadınlarımızın kendilerine sunulan olanaklar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak, en doğru destekten yararlanmalarına vesile olmak, bir nebze de olsa yaşadıkları zorlukların hafifletilmesine yardımcı olmaktır. Eğitimi alanlar kadınlar kendileri için bir ihtiyaç bulunmasa dahi çevrelerinde bu tür desteklere ihtiyacı olanlara yol gösterebileceklerdir. Eğitimin ardından kadınlara konunun içeriğini anlatan kitapçıklar dağıtıldı.

İkinci eğitim İlahiyatçı Ayşegül Pir Soylu’nun sunumları ile gerçekleşen ‘’İki İnsan‘’ eğitimi oldu. Eğitimde bütünlüklü bir sorgulama ile toplumsal cinsiyet adaleti, tarihte ve günümüzde kadının statüsü, eşitlik ve eşdeğerlilik anlatıldı. Özümüzde olan Türklük ve arkasından islam inancımıza göre kadın ve erkek birbirinin eşi olarak yaratılmıştır. Eşler arasında haklar ve sorumlulukların adaletli dağılımıyla hayat ailenin tüm bireyleri için kolaylaşacaktır. Peygamber döneminde kadını referans alan eğitim içeriği katılımcılar tarafından etkileyici bulundu.

Aynı zamanda Suadiye’de bulunan bir restorana gelmiş olan Kartepe Emek Evler Kurs Merkezi kursiyerlerine selam veren KADEM Kocaeli yetkilileri sofralarına konuk oldular.KADEM Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan kadınlara KADEM anlatarak, verilen eğitimler ile ilgili bilgi verdi. Sosyal Destekler ve Kamuya Erişim kitapçıklarını alan kadınlar Erturan’a memnuniyetlerini ilettiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.