Paylaş

Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile Taziye Evi yapılacak. Projesi hazırlanan Taziye Evi’nin yapım hazırlıkları devam ediyor.

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman göreve gelmesinden bu yana hemşehrilerinin acı ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya devam ediyor. Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ücretsiz verilen “Taziye Çadırı” hizmetinden sonra Belediye Başkanı Kocaman’ın talimatı ile projesi hazırlanan “Taziye Evi” projesi kısa sürede hizmete girebilmesi için hazırlıklar devam ediyor.

512 METRE KARE FONKSİYONEL YAPI

Fatih sultan Mehmet Mahallesi’nde yapılması planlanan taziye evi 432 metre kare kapalı alanı 80 metre kare açık alanı ile hizmet erecek. Bay Taziye Salonu 243 metre kare, Bayan Taziye Salonu 95 metre kare, yönetim ofisi 15 metre kare, mutfak 29 metre kare olacak. Taziye Evi’nde ayrıca bay-bayan ve engelli şadırvan ile wc yer alacak. Oturma gruplarının da yer alacağı ve çok amaçlı olarak tasarlanan Taziye Evi mahallenin diğer sosyal-kültürel ihtiyaçları doğrultusunda Kültür Evi olarak da hizmet verecek.  

ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIYOR

İnsan dini, manevi ve ahlaki değerleri herşeyin üzerinde tuttuklarını belirten Belediye Başkanı Kocaman “Rabbim bizlere acıyı da sevinci de bu dünyada gösteriyor. Bizler acısını paylaştıkça azaltan, mutluluğu paylaştıkça çoğaltan bir milletin evlatlarıyız. Sevdiklerimizi kaybettiğimizde onların acısını yaşayıp, yasını tutuyoruz. Yas evresini sevdiklerimizle, dostlarımızla, akrabalarımızla daha uygun elverişli koşullarda yapabileceğimiz Taziye Evi için çalışmalarımızı hızlandırdık. Tabi ki gönül hiç kullanmamayı ister, ancak Ankebut Suresi 57’nci Ayet de “Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz” dendiği gibi acımızı hemşehrilerimizle bir ve beraber olarak paylaşmayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.        

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.