Paylaş

Kocaeli Emek Gençliği, son dönemde yaşanan intiharlara dair açıklama yaptı. Son dönemde artan genç intiharlara vurgu yapılan açıklamada, “Ülkedeki doğal olmayan her ölümün tek suçlusu AKP Hükümeti ve onun hizmet ettiği kapitalist sistemdir” denildi.


Kocaeli Emek Gençliği imzalı o açıklama şöyle: 


“İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir bizi içine çekmeye çalıştıkları yoksulluk ve geleceksizlik sarmalı nedeniyle intihar ederek yaşamına son verdi!
Üniversite öğrencileri olarak her gün oranları değişen zamlarla, iş bulma kaygısı ile eğitimi tamamla arasında yaşanan stresle yaşıyoruz. ‘Sen aradan sıyrıl, kendini kurtar, her koyun kendi bacağından asılır ‘ söylemleri ile birbirimize rakip gözüyle bakar olduk. Bize bu söylemleri aşılayan bireyci düşünce yapısı, bizi giderek yalnızlaşan, tek başına bir hayat içine itmiştir. Ancak tek başına bir kurtuluşun olmadığı apaçık ortadadır. 


KAYIP GİDENLERDEN OLMAYACAĞIZ’

Her hafta borçların yükü, geçim sıkıntısı, çocuklarını okutamama gibi nedenlerle intihar eden, çözümü ancak ölümde bulan insanların haberlerini okuyoruz. Üstelik iktidardakiler yaşadığımız yoksulluğun sebebi kendileri değilmiş gibi ‘Zaten psikolojisi bozukmuş, psikolojik destek alıyormuş, akli dengesi yerinde değilmiş’ sözleri ile açıklayarak 18 yıllık AKP iktidarının hiç bir suçunun olmadığına bizleri inandırmaya çalışıyor. Ama bilmeliyiz ki ülkedeki doğal olmayan her ölümün tek suçlusu AKP Hükümeti ve onun hizmet ettiği kapitalist sistemdir.
Kapitalist sistemin çatlamaya başladığı bu dönemde gençliğin üzerine genişleyerek gelen ölüm ve yoksulluk halkası karşısında tüm ülke gençliği olarak bize dayatılan ‘Aradan sıyrılan olma’ hülyasına kapılarak kayıp gidenlerden olmayacağız. 
Emek Gençliği olarak, tüm üniversite ve ülke gençliğini krizin faturasını canlarımız ve geleceğimiz ile ödemeyi reddetmeye çağırıyoruz. Ancak bir araya geldiğimizde, yan yana durduğumuzda yoksulluğu, geleceksizliği, geçim sıkıntısını ortadan kaldırabiliriz. Bizi intihara sürükleyenleri ancak örgütlü bir mücadele ile durdurabiliriz. Emek Gençliği ile bulunduğumuz alanlarda en acil ortak taleplerimiz için mücadele ederek, ülkenin dört bir yanından gençlik biat etmez diyerek bu ölüm çemberini bize ‘Aradan sıyrıl’ diyenlerin üstüne geçirelim.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.