Paylaş

KADEM Kocaeli Temsilcilik Binasında Okuyorum Etkinliği kapsamında , ‘’Kadın Olmak ‘’ kitabında yer alan , Doç.Dr Hülya Terzioğlu’nun ‘’Rahmet ve Bereket Kaynağı Kadını Matüridi’den Okumak’’ adlı makalesinin kritiği İl Vaizi İnci Ar tarafından gerçekleştirildi.

İl Vaizi İnci Ar , makaleyi aktarırken ; ‘’ İnsanlığın hikayesi iki kişi ile başlamıştır. Karı koca rolleridir onların yaşadığı.Önce aile olmuşlardır, sonra insanın neslini devam ettirmişlerdir. Böylesi bir başlangıç kadın ve erkeğin en temel ortaklığı anlamına gelmektedir. Toplumsal rollerini ise onların yaratılış özellikleriyle beraber içinde yaşadıkları zaman ve mekan şartları ortaklaşa tayin etmiştir. Türklerin Müslümanlıkla şereflendiği ilk asırlardan beri amelde Hanefi ,itikatta Matüridi çizgide olmaları sebebiyle yazarın Matüridi’nin kadın konusuyla ilgili görüşlerini ayrıca kıymetli bulduğunu aktaran Ar; Kur’an müttakiler diye tanımladığı insanlara yol gösterici olduğunu ifadeyle söze başlar. muhatabı birinci derecede insandır.’’ dedi.

Etkinliğe KADEM Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan, KADEM Kocaeli Yürütme Kurulu Üyeleri ve Kocaeli’li kadınlar katılım sağladı. Kitap kritiğini ilgi ile dinleyen kadınlar memnuniyetlerini ilettiler. Etkinlik sonunda İl Vaizi İnci Ar’a akıcı ve etkili anlatımı için teşekkür eden Erturan , Mart ayında aynı kitabın ‘’Yaratılış Açısından Kadının Konum ve Durumu ‘’ adlı makalesinin kritiğinin yapılacağını üyelere duyurdu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.