Paylaş

CHP İl Kongresi’ne sayılı günler kala Harun Yıldızlı’ya partinin önemli isimlerinden destek mesajları gelmeye başladı. Hasan Çelik ve Fethi Güven’in Yıldızlı’ya açık desteği sonrası bir destek de Mehmet Demirtaş’tan geldi

UMUT İÇİN DEĞİŞİM ZORUNLULUK

CHP’de il kongresine sayılı günler kala Fethi Güven ve Hasan Çelik’in ardından partinin önemli isimleri taraflarını sosyal medya hesapları üzerinden açık açık belli etmeye başladı. Son olarak 2009 yerel seçimlerinde İzmit’ten meclis üyesi seçilerek önemli siyasi işlere imza atan iş insanı Mehmet Demirtaş da Harun Yıldızlıdan yana taraf olduğunu duyurdu. Umut için değişimin zorunluluk olduğunu belirten Demirtaş,” Değişimin karşılığının Özgür Harun Yıldızlı olduğunu düşünüyorum. Çalışkan, partimizde birçok görev üstlenmiş, mütevazı, herkesin ulaşabildiği ve dürüst bir arkadaşımız olan Harun Yıldızlı için delegelere çağrı yapıyorum: Ona vereceğiniz oy, aynı zamanda tabanımızın, seçmenimizin, halkımızın talebidir.” dedi.

İşte Mehmet Demirtaş’ın o paylaşımı;

NEDEN HARUN YILDIZLI DİYORUM?

Partimizin 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde yaşadığı büyük başarının önemli sebeplerinden biri, genç isimlere sorumluluk yüklemesi ve halkın değişim talebine kulak vermesi oldu. İlimizde de 15 yıl aradan sonra İzmit Belediyesi’ni kazanmamız yine çok genç bir isim olan Fatma Kaplan Hürriyet ve örgütümüz ile sağlandı. Halkın ve partimizin değişim talebi, hiçbir örgüt üyemizin elinin tersiyle istemeyeceği bir boyuttadır. Halkımızın ve partililerimizin bu taleplerini yerine getirmek, delegelerimiz için bir görevdir.

TEKNOLOJİYİ VE BİLİMİ KULLANAN…

Değişim ve yenileşme kuşkusuz ki yalnızca yaşla ve isimlerle ilintili değildir. Değişim ve yenileşmenin içini doldurma yönünde bir zorunluluğumuz vardır. Biz de bu kavramlardan, çağa ayak uydurabilmeyi, bilimi ve teknolojiyi siyaset alanında kullanabilmeyi, dünya ve ülkemizdeki gelişmeleri iyi takip edebilmeyi, sosyal medyayı güçlü bir şekilde kullanabilmeyi, farklı sosyal ve siyasal gruplara ulaşmak için yeni yollar keşfetmeyi anlıyoruz.

UMUT İÇİN DEĞİŞİM ZORUNLULUKTUR

Öte yandan bilmeliyiz ki, bir parti ancak ve ancak yeni yüzler çıkartarak, siyasete yeni isimler katıp onlara sorumluluklar yükleyerek başarılı olur. Eğer bir siyasi partide görevler sürekli eski diyebileceğimiz isimle veriliyorsa, ortada bir sorun vardır. Demek ki parti kendini yenileyemiyor ve hep aynı yerde duruyordur. Üzülerek ifade etmeliyim ki, böyle bir parti halkımıza da umut vermez. Umut için değişim zorunluluktur.

YILDIZLI’YA VERECEĞİNİZ OY SEÇMENİN TALEBİDİR

Partimizde meclis üyeliği yapmış, verilen her görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışmış bir CHP’li olarak, değişimin karşılığının Özgür Harun Yıldızlı olduğunu düşünüyorum. Çalışkan, partimizde birçok görev üstlenmiş, mütevazı, herkesin ulaşabildiği ve dürüst bir arkadaşımız olan Harun Yıldızlı için delegelere çağrı yapıyorum: Ona vereceğiniz oy, aynı zamanda

tabanımızın, seçmenimizin, halkımızın talebidir. Harun Yıldızlı, değişimi hayata geçirmek için ortaya büyük bir karakter koymuştur.

YILDIZLI HERKESİN ORTAK NOKTASIDIR

Diğer yandan Harun Yıldızlı, siyasal ayrışmanın bir tarafı hiç olmamıştır. Partinin her kesimiyle arasında güçlü ilişkiler vardır. Onun il başkanı olması durumunda, ‘Ben artık partiye gitmeyeceğim, partinin etkinliklerine katılmayacağım’ diyecek tek bir kişi bile yoktur. Harun Yıldızlı, partideki her ekibin ortak noktası olabilecek bir isimdir. Onu desteklemek aynı zamanda ayrışmayı, kutuplaşmayı bitirmektir.

HİKMET ERENKAYA’YA GÖNDERME

“Harun Yıldızlı’nın rakibi olan Hikmet Erenkaya da kuşkusuz ki partimiz için çok önemli bir değerdir. Belediye başkanımız, milletvekilimiz olan Hikmet Erenkaya, çalışkanlığıyla, partisi ve partilileriyle kurduğu güçlü diyalogla, örgütünün her zaman yanında olmasıyla, hepimize örnek olacak bir ağabeyimizdir. CHP örgütleri onun bilgi ve birikiminden her zaman faydalanmalıdır. Fakat burada önemli olan değişimdir. 20 yıl önce belediye başkanı olan bir ismin il başkanı olması, partinin gelişemediğinin, yenileşemediğini ortaya koyacaktır. Yerel seçimlerde halka umut veren CHP, yeniden ümitsizliğe düşecektir. Gençliğe dokunamayan, çağımızın sunduğu gelişmeleri takip edemeyen bir CHP’nin büyükşehir iddiası, daha çok milletvekili iddiası kesintiye uğrayacaktır. Diğer yandan parti içinde ayrışmanın tarafı olan kişilerin, 20 yıldır ayrışmayı bitirmek için çaba harcamayanların, il başkanı olmaları durumunda partide barışı sağlamaları imkânsızdır.

YILDIZLI EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEK

Özetlersem; tüm il delegelerimizin tarihi bir sorumluluğu var. Çağımız, konjonktür, ülkemizin içinden geçtiği şartlar ve CHP’ye yüklenen misyon, değişimi ve yenileşmeyi elzem kılıyor. Ancak ve ancak bu şekilde halka umut verebilir ve CHP’nin iktidar yürüyüşüne Kocaeli’den güçlü bir destek verebiliriz. Bu sebeple, il delegesi arkadaşlarım bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerine inanıyorum.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.