Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Dernekler Platformu’na bağlı derneklerle hafta sonunda bir araya geldi. İzmit’i ortak akılla yönetmek için yola çıktıklarını belirten Başkan Hürriyet, “Fikirleriniz kentimiz için hizmetlerimize güç katacak” dedi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Elazığ Depremi’nde felaket bölgesine hızlıca ulaşan İZBAK (İzmit Belediyesi Arama Kurtarma) ekibini ve yardım malzemelerinin hazırlanmasına büyük destek veren Kocaeli Dernekler Platformu’na bağlı sivil toplum kuruluşları ile dernekleri, kahvaltı programında ağırladı. Başkan Hürriyet, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve derneklere göstermiş oldukları özveriden dolayı teşekkür ederek, kenti ortak akılla yönetmek için bu buluşmaları sıklaştıracaklarını belirtti.

BULUŞMALAR SIKLAŞACAK

Daha büyük bir güç birliği yapmak istediklerini ifade eden Başkan Hürriyet, “Bunun yolu da daha çok bir araya gelmek, daha çok fikir üretmek, daha çok görüş alışverişinde bulunmaktan geçiyor. Bu sebeple ilkini gerçekleştirdiğimiz Kocaeli Dernekler Platformu üyeleri ile bir araya geldiğimiz buluşmalarımızı sıklaştıracağız. Hem bizler meramımızı anlatacağız hem sizlerin bizlerden bundan sonraki aşama için beklentinizi, isteğinizi ya da eksik kaldığımız yerlerdeki eleştirilerinizi dinleyecek ve sizlerin fikirleri bizim hizmetlerimize güç katacaktır” diye konuştu.

İZMİT İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Kocaeli Dernekler Platformu üyeleri ile her ay düzenli olarak bir araya gelmek istediklerini ifade eden Başkan Hürriyet, “Bütün derneklerimizin çalıştığı alanlar birbirinden farklı. Ama daha çok bir araya gelir ve daha fazla güç birliği yaparsak biz de belediye olarak sizlerin ihtiyaç duyduğu noktaları bilirsek, birbirimize daha çok destek verebiliriz. Hem kente daha iyi hizmet verebilmek için sizlerden destek istiyor hem de sizlerin taleplerinizi karşılamak, ihtiyaç duyduğunuz noktalarda destek vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

SALONLAR ÜCRETSİZ

Kentteki dayanışmanın artması için güzel bir ortam hazırlamak istediklerini söyleyen Başkan Hürriyet, seçim vaatleri arasında yer alan dernekler yerleşkesi projesini de hatırlattı. Yerleşke için mevcut belediye binalarına fonksiyon kazandırma sürecinin devam ettiğini ifade eden Başkan Hürriyet, “İzmit Kent Konseyi’nin girişimleri ile baştan düzenlenerek kullanıma sunduğumuz Belsa Plaza B Blok’taki 100 kişilik çok amaçlı toplantı salonunu tüm derneklerimiz hiçbir şart ve koşul gözetmeksizin ücretsiz bir şekilde kullanabilir” duyurusunda bulundu.

İMKANLARIMIZ SİZİN İÇİN SEFERBER

Belediyeye ait tüm kültür merkezlerinin, toplantı ve düğün salonlarının tüm derneklere istedikleri zaman ücretsiz olarak tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Hürriyet, “Mahallelerdeki çok amaçlı toplantı salonlarımızı da bildiğiniz üzere sembolik olarak 1 TL ücretle tahsis ediyoruz. Bu hizmetten herkes koşulsuz şartsız yararlanabilir. İstedik ki vatandaşlarımızın mali durumuna destek olalım, cebini rahatlatalım. Derneklerimiz de zaten gönüllülük esası ile çalıştığı için mali konularda zaten zorlanıyor. Bizler de sizler için bu şekilde çözümler üretmek için çalışmalar yapıyoruz. Herhangi bir etkinliğinizde bütün imkânlarımızı sizler için seferber etmeye hazırız” dedi.

KAHRAMAN İZBAK’A VEFA

Kent için yapılacak her projeyi sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket ederek ortaya koymak istediklerini belirten Başkan Hürriyet, “Her hizmeti her üretimi adım adım sizlerle birlikte planlamak ve birlikte hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu. Başkan Hürriyet, Elazığ Depremi’nde felaket bölgesine hızlıca ulaşan İZBAK ekibini sahneye davet ederek kent adına teşekkürlerini sundu. Başkan Hürriyet, “Ekiplerimiz depremi haber alır almaz gecenin 2’sinde yola çıktılar ve felaket bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına, depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli kurulumların yapılmasına büyük ölçüde yardımcı oldu” dedi.

MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ

Aralarında birim müdürlerinin de yer aldığı ve tamamı belediye personelinden oluşan İZBAK ekibine özverisinden dolayı kent adına teşekkürlerini ileten Başkan Hürriyet, “Yaptıkları çalışmalar bizler için kıymetli. Biz bu deprem gerçeğini çok önemsiyoruz. Önümüzdeki günlerde Yenişehir Mahallesi’ndeki idari binalarımızdan birini deprem arama kurtarma merkezine dönüştürecek ve gerekli tüm araç ve gereçlerimizi oraya kuracağız. Mahalle afet gönüllüleri dediğimiz yapılanmayı da İzmit’te hayata geçirmek istiyoruz. Umarız ki bu yapılanma diğer ilçelerimize de örnek olur. Önümüzdeki günlerde detayları paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

HERKES KONUŞTU

Başkan Hürriyet konuşmasının ardından geçtiğimiz günlerde kent hafızasını tazeleyen Çınarın Gölgesi’nde adlı kitabını okuyucu ile buluşturan Kocaeli Dernekler Platformu Dönem Başkanı Sevcan Tamer’i sahneye davet ederek teşekkürlerini sundu. Sevcan Tamer ise Başkan Hürriyet’e yeni kitabını hediye etti. Hediye takdimi sonrası programa katılan tüm sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri tek tek söz alarak kendi çalışmalarından bahsederek hem taleplerini iletti hem de kentte uygulanmasını istedikleri projeleri aktardı.

PROGRAMA KATILAN DERNEKLER

Kocaeli Dernekler Platformu Koodinatörü Kocaeli Düşkünler ve Yaşlılar Derneği Başkanı Sevcan Tamer ve yöneticileri Ülkü Yücebalkan, Ziynet Zaman, Kocaeli Çölyak PKU Yaşam Derneği Yöneticileri Yurdagül Akbel, Figen Yener, Mehmet Ali Paşa Kadın Dayanışması Emek ve Kültür Derneği Başkanı Ayla Hoylan, Kocaeli Rumeli Türkleri Balkan Kadınları Derneği Başkanı Birsen Arslanoğlu ve yöneticileri Şengül Özkanlı, Ayşe Alparslan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Kocaeli Şubesi Başkanı Meral Dönmez ve yöneticisi Nurgül Çetinkaya, Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticisi Salih Yaşar, Kocaeli Korunmaya Muhtaç Çocuklar Derneği Başkanı İbrahim Sarı ve yöneticisi Hayati Temügen, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başiskele Şubesi Başkanı Fazilet Doğan ve yöneticisi Handan Baloğlu, Kocaeli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İsmet Arguç ve ve yöneticisi Nilgün Albayrak, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergünkoç, Kocaeli Dernekler Platformu Sekreteri Zuhal Tırka, Kocaeli Gençlik ve Proje Derneği Başkanı Kübra Akyıldız, Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Bayarı ve yöneticisi Havva Demirkol, Gölcük Engelliler Derneği eski Başkanı Emine Cebeci, İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Haluk Cem Gökmen, KEREM Derneği Başkanı Evnur Sandal ve yöneticileri Murat Sandal, Emel Baştan, Cemile Soykan, Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı İlkin Kılıçarslan ve yöneticisi Necdet Gümüş, Kocaeli Huzurevi Derneği yöneticisi Halide Yıldız, Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gonca Çelik Ketenağ ve yöneticisi İlker Aydın, Kocaeli Kültürel Gelişim ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülhan Bütün ve yöneticisi Alparslan Bütün, İzmit Sanat Okulları Mezunlar Derneği Başkanı Deniz Oktay Tuncay, İZSANDER yöneticisi Levent Bahadır, Kocaeli Sanat Evi Derneği Başkanı Ayşe İlter ve yöneticisi Müge Erdi, Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Ümran Özdemir, Kocaeli Seka Emeklileri Derneği Başkanı Münir Savaşoğlu ve yöneticileri İsmail Meçheli, Çetin Tunalı, Hayallere Köprü Kuruyoruz Derneği Başkanı Mehmet Salıcı, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Asiye Aslan ve yöneticisi Uğur Mermerkaya, İZGİAD Başkanı Yusuf Erenkaya ve yöneticileri Kerem Oğuz, Çetin Koşan, TEMA Kocaeli Temsilcileri İbrahim Bayram ve Nuran Taşdemir, Türk Kadınlar Birliği Kocaeli Şube Başkanı Aysel Baladın, Kocaeli Afyon Karahisarlılar Derneği yöneticisi Ümran Yalçın.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.