Paylaş

Geçmiş yıllarda ağaçlandırma yapılarak yeşillendirilen Yukarı Hereke Rehabilitasyon alanında, kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi

Yukarı Hereke Rehabilitasyon alanında ağaçlandırma

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğal yapısı bozulmuş hafriyat sahalarını doldurarak yeşillendiriyor. Geçmiş yıllarda dolgu sahası olarak kullanıldıktan sonra ağaçlandırılarak yeşil alana dönüştürülün Körfez ilçesindeki Yukarı Hereke Rehabilitasyon alanında, kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikilerek tamamlama çalışması yapıldı.

KURUYAN AĞAÇLARIN YERİNE YENİ FİDANLAR DİKİLDİ

Çalışma kapsamında geçmiş yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışması sonrasında kuruyan ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi. Bu kapsamda 24 adet Dişbudak, 4 adet Ihlamur, 195 adet Çınar ve 535 adet Adi Akasya fidanı dikildi. Yapılan ağaç tamamlama çalışması ile rehabilitasyon alanının yeşil görünümünün zenginleştirilmesi hedefleniyor.  

DOLGU ALANLARI DOĞAL ALANLARA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Hızla büyüyen ve gelişen Kocaeli’de inşaat ve benzeri atıklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dolgu alanlarına dökülüyor. Kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hafriyat atıklarının döküldüğü, dolgu alanları tamamen dolduktan sonra yeşil alanlara dönüştürülüyor. Toprak serimi yapılan dolgu alanlarına farkı türlerde binlerce fidan dikilerek ağaçlandırma çalışması yapılıyor. Yapılan çalışmalar ile şehre yeni yeşil alanlar kazandırılıyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.