Paylaş

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Üsküdar Vapuru’nun 1 Mart 1958 tarihinde İzmit – Gölcük seferini yaparken şiddetli rüzgâr sebebiyle Derince yakınlarında batmasının 62.yıldönümünde bir mesaj yayınladı.

Başkan Sezer mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazasında, çoğunluğunu Gölcüklü öğrencilerin oluşturduğu 392 kişi boğularak hayatını kaybetti. 1 Mart 1958 kalplerimizde burukluk yaratan, bizleri derin bir üzüntüye boğan bir tarihtir.

Gölcük Belediyesi olarak bu büyük felaketin 62.yıldönümünde, faciada hayatını kaybeden hemşehrilerimizi unutmayarak, anma programı düzenliyoruz. 1 Mart Üsküdar Şehitliği’nde yapılacak anma programı saat 10.00’da başlayacak. Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla faciada hayatını kaybedenleri bir kez daha büyük bir hüzünle yad edeceğiz. Bu programın akabinde saat 13.45’de de Tevfik Hoca Camisi’nde Mevlid-i Şerif okunacaktır.

Tüm Gölcüklü hemşehrilerimi anma programlarına davet ediyorum. Ayrıca bundan 62 yıl önce yaşanan bu büyük faciada hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim” dedi.       

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.