Paylaş

Hocalı Soykırımı’nda şehit olanları anmak için Türk Ocakları Kocaeli Şubesinde düzenlenen panelde Hocalı Soykırımının resmen tanınması için TBMM’ye yollamak üzere imza toplandı. Türk Ocakları Kocaeli Şube başkanı Yücel Alpay Demir’in ev sahipliğinde yapılan anma etkinliği ve panele Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Eren Elmalı, Aydınlar ocağı başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Türkçüler başkanı, Özer Mert Özdemir, Türk Eğitim Sen başkan vekili Feyzullah Divli, Türk Diyanet vakıf-sen Başkanı Mehmet Ali karadaşlı, Kocaeli internet gazetecileri derneği başkanı Soner Kılıç, basın mensupları, Türk Eğitim sen üyesi öğretmenler ve Türk Ocaklı öğrenciler katıldı katıldı. Programa Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Bşk.Yrd. Güngör Özcan ve Aziz Şahin hoca tarafından okunan kur’an-ı Kerim ve şehitler için edilen dualar aminler ile başlandı.

Panelin konuşmacısı olan Koü Azerbaycanlı öğrenciler Birliği üyesi Şifa Hacıyeva Çakır, Hayale Kadırzade, Gülnare Hüseynova, Akif Katanov Hocalı soykırımında yaşananlar, soykırımın planlayıcıları, Hocalının stratejik önemi, Azerbaycan tarihindeki yeri, Ermeni çetecilerin ve Ermeni askerlerinin yaptığı katliamlar rus askeri birliğinin desteği, olayın oluş şekli ve yaşanan yürek kanatan olaylar hakkında bilgiler verildi.

Hocalı katliamının sadece bir soykırım olmadığı aynı zamanda tüm dünyayı ilgilendiren bir insanlık suçu olduğuna değinen Türk Ocakları Kocaeli şube başkanı Yücel Alpay Demir Ermenistan Devleti uluslararası mahkemelerde yargılanmalı bu olayın içerisinde bulunan askerler doktorlar ve siyasetçiler her kim varsa ve faillerin çoğu hayatta iken İnsanlık suçu işlemekle yargılanmalı, hocalıda yaşanan vahşet zaman aşımına uğratılıp unutturulmamalı dedi.

Anma etkinliği ve panele katılan tüm kurum başkanlarını ve katılımcıların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin işgal altındaki Türk toprakları olan Karabağ ve hocalı başta olmak üzere işgal altındaki bütün Azerbaycan toprakları yeniden bağımsızlığına kavuşturularak asıl sahibi olan Azerbaycan Türklerine teslim edilmelidir dendi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.