Paylaş

KOCAMAN “KAMU MALINA ZARAR KUL HAKKINA GİRER”

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Kamu malına bilerek, isteyerek zarar vermek kul hakkına girmektir” dedi. Kartepe sınırları içerisinde Kamu malına zarar verenler hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde çalışmalarına gece-gündüz devam ediyor. Belirli bir takvim uyarınca temizlik çalışmalarına devam eden belediye ekipleri özellikle gelişi güzel etrafa atılan çöpler ve kamu malına verilen zararlardan sonra harekete geçti.

GELİŞİ GÜZEL ÇÖPLER ATILIYOR

Hafta sonunu değerlendirmek için Kartepe’ye gelen turistler tarafından dağ yolunda karların altına gömülen çöpler ve piknikçilerin geride bıraktıkları atıklar belediye ekipleri tarafından toplanıyor. Kartepe’de çöplerin gelişi güzel atılması ve çöp konteynırlarına verilen zararların bilinçli bir şekilde artmasının tespit edilmesi sonrasında Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman açıklama yaparak kamu malına zarar verenleri sert şekilde eleştirdi. Kartepelilerin hayatın önemli gerekliliklerinden olan çöp konteynırlarının tahribat görüntülerini değerlendiren Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “bilerek, isteyerek zarar vermek kul hakkına girmektir. Kartepe genelinde hemşehrilerimizin kullanımına sunulan çöp konteynırlarına verilen zararlar bizleri vicdanen üzmektedir” ifadelerini kullandı. 

İNSANIN YAPMASI İHANETTİR

Sözlerine devam eden Belediye Başkanı Kocaman “Zarar verilen kamu malını yeniden hizmete sunmak için ilave kaynak ayırmak durumunda kalmaktayız. Nice öksüz, yetimin hakları ile bu yatırımlar halkın hizmetine sunulmaktadır. Aklı başında bir insanın bunu yapması hıyanettir. Emniyet güçlerimizle işbirliği içerisinde suçluların tespit edilip, cezalandırılması için gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.

KAMU ZARARI

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların hizmetine sunulan çöp konteynırlarının büyük zarar gördüğünü belirttiler. Yetkililer zarar gören çöp konteynırları için yasal işlemlerin başlatıldığını, kamu zararının vatandaşa hizmet ederken zaman ve kaynak kaybına neden olduğunu dile getirerek, “Halkımızın bu konuda ki duyarlılığının artması, kendileri yapmasa bile tespit etmeleri halinde bizlere ihbarda bulunmalarını önemle rica ediyoruz” açıklamasında bulundu

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.