Paylaş

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman, Mart Ayı meclis toplantısını izlemeye gelen Arslanbey Muhtarı Sedat Topal ve mahalle sakinleri ile meclis oturumunu kapattıktan sonra, meclis üyeleri ve belediye bürokratlarının katılımı ile bir toplantı yaptı. Başkan Kocaman öncelikle Arslanbey Mahallesindeki hemşehrilerinin gündeminde olan mahalledeki iki parsele ait imar düzenlemeleriyle ilgili meclisi izlemeye gelen tüm hemşehrilerine ve meclis üyelerine konu özelinde teknik ve detaylı bir açıklama yaptı.

Başkan Kocaman, açıklamasında “Bahsi geçen parsellerle ilgili ilk ruhsat, Arslanbey Belediyesi zamanında 28.12.2004 yılında verilmiştir. Burada söz konusu olan Ahmet, Mehmet, Veli gibi tek bir kişinin menfaati değil 2000 li yıllardan başlayan bir süreç ile günümüze kadar gelen ve 122 hak sahibini ilgilendiren bir durumdur. Burası tek bir şahsa ait olan değil, kooperatife ait olan bir yerdir. 122 ailenin mağduriyetini gidermek benim nazarımda toplum menfaati demektir .” dedi.

KRONİKLEŞMİŞ BİR SORUNU ÇÖZME ÇABASIDIR

Açıklamalarım bittikten sonra isteyen herkesi dinleyeceğini ifade ederek sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “Kaldı ki bahsi geçen yer, yıllar boyunca tek bir çivi dahi çakılmamış, virane görüntüsünde olan, yanlış işlere müsait bir ortam sağlayan, mevcut hali ile Kartepemize yakışmayan bir yer. Burada imar artışı yapmak adaletsizlik değil, kronikleşmiş bir sorunu çözme çabasıdır. Karar ise bilindiği gibi Büyükşehir Belediye Meclisimizde herhangi bir şerh dahi olmaksızın oy birliği ile alınmıştır. Sizin konunuz ise bu durumdan farklıdır. Ama yetkimizde olan yapılabilecek ne var ise şu dakikadan itibaren çözüm bulmak için elimi taşın altına koymaya hazırım. İster buyurun siz gelin, isterseniz beni davet edin geleyim, konunun tüm muhatapları ile kanun ve adalet noktasında ortak akıl ile çözelim” dedi.  Sonrasında söz almak isteyen tüm hemşehrilerine tek tek söz verip dinleyen Başkan Kocaman, son sözü de mahalle muhtarı Sedat Topal’a verdi.

MUHTAR TOPAL:  MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

Geçen ayki meclis gündeminde Arslanbey ile ilgili imar düzenlemesi maddesi olduğunu son anda öğrendiğini ifade eden Muhtar Topal, “Sayın Başkanım, herkesin içinde söylüyorum ki, ne şahsımın ne kıymetli mahalle sakinlerimin sizin iyi niyetinizden en ufacık bir şüphemiz yoktur. İşte herkes burada, tek tek sorabilirsiniz, sizin bu konuya iyi niyetle yaklaştığınızı tek tek söylemişimdir. Arslanbeyi temsil eden meclis üyelerimiz var, ilçe yöneticilerimiz var. Bu konunun mahalle muhtarı olarak, halkımızı temsilen istişare ve müzakere edilmesini beklerdim. Böyle bir şey olmadı. Özetle Başkanım, böyle bir imkan varsa, yüzde 5 imar artışı veriliyorsa bizim yerlerimize de verilsin, mağduriyetimiz giderilsin” dedi.

KOCAMAN VE ARSLANBEY MUTABIK KALDI

Başkan Kocaman’ın detayları açıklamaları sonrasında konudan etraflıca bilgi sahibi olan ve gördükleri ilgi ve samimiyet karşısında memnun kalan Arslanbey sakinleri, karşılıklı istişare ve çözüm odaklı gerçekleşen toplantı sonunda toplu hatıra fotoğrafı çekilerek Kartepe Belediyesi’nden ayrıldılar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.