Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 15 yıldır doğalgazın ulaşmadığı Şirinyalı ile ilgili sorunun çözüldüğünü ve 1-2 ay içinde Şirinyalıların doğalgaz ile buluşacağını belirtti

Şirinyalı’ya doğalgaz, Hereke’ye Halk Ekmek

Körfez Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısı Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen meclis toplantısı öncesinde şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Başkan Şener Söğüt de konuşmasında, “Şehitlerimizin mekânı cennet, ruhları şad olsun. Vatanımızın, milletimizin başı sağolsun. Mehmetçiğimiz önemli bir operasyon gerçekleştiriyor. Temennimiz ve duamız görevlerini başarıyla tamamlayıp ülkemize dönmeleri” dedi.

İLİMTEPE’YE LİSE YAPILACAK

İlimtepe Mahallesi’nde bulunan binanın lise yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi maddesi oy birliği ile kabul edilirken, Başkan Şener Söğüt, “TOKİ’nin konutları için önümüzdeki hafta kura çekimi yapılacak. O konutlarla birlikte bölgede nüfus artışı olacak ve lise için gerekli olan öğrenci sayısına ulaşmış olacak. Bedelsiz olarak 10 yıllığına lise yapılmak kaydıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ediyoruz” dedi.

ÇUKURCA İLE KARDEŞ ŞEHİR

Hakkari Çukurca Belediyesi ile ‘Kardeş Şehir’ olunması maddesi de oy birliği ile kabul edilirken dilek ve temenniler bölümüne geçildi. Başkan Şener Söğüt ayrıca Şirinyalı’ya 15 yıl sonra doğalgazın önümüzdeki 2 ay içinde geleceğini belirterek, “Bu konuda ciddi adımlar atıldı. Bir sıkıntı vardı ve giderildi. Yakın bir zamanda Şirinyalı’nın tamamına doğalgaz verilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

HEREKE’YE HALK EKMEK MÜJDESİ

Başkan Şener Söğüt, Hereke’de de halk ekmek büfelerinin açılacağını belirterek, “Bu konuda vatandaşlarımızın talepleri vardı. Yer konusunda çalışmalarımız başladı” ifadelerini kullandı. Başkan Söğüt 1 yılda yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler vererek, “Çalışmalarımız planlı programlı şekilde yapılıyor. Devlette devamlılık esastır. Devam eden işleri tamamlamayla alakalı bir yılı geçirdik.

PROJELERİN ALTLIKLARINI OLUŞTURDUK

İlimtepe Kültür Merkezi’ni tamamladık. Sağlık Ocağı ve KOMEK’de oraya gelecek. Bunun kabası bitmişti, devam ettirdik. Sarnıç Han’da tapuları verdik. Bunlar ciddi projeler. Sarnıç Han’la birlikte hemen yan tarafında Dalyan Sokağı da açtık. Ağadere’nin trafik yükünü hafifletmek için önemliydi. İlimtepe yolunu Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdik. Yarımca’ya sosyal tesis yapıyoruz. Kirazlıyalı’yı daha önce açmıştık.

SİZLERLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ

Birçok asfalt, parke ve bordür ile rutin çalışmalarımızı yaptık. 5 yılda yapacağımız bir çok projenin altlığını tamamladık. Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’mizi hayata geçirdik. Burada birçok başarılı ameliyat ta yapıldı. Tütünçiftlik Sosyal Tesisimizi tadilat ediyoruz. Hereke sahilinde de bir sosyal tesis kazandıracağız. Güzel projeler kazandıracağız. Sizlerin desteğiyle. Bunu tek başıma yapmayacağım” dedi. Toplantı daha sonra dilek ve temenniler bölümü ile devam etti. Nisan ayı meclis toplantısının da 2 Nisan Perşembe günü saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.