Paylaş

Emek Partisi, 8 Mart dolayısıyla direnişteki Vip Tekstil işçilerine ziyarette bulundu. Ziyarette kadın işçilerin tüm baskılara karşı mücadeleyi büyüterek sürdüreceği ifade edildi. Emek Partisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla direnişte olan Vip Tekstil işçilerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Mücadele tarihinden biliyoruz, işçilerin birliği kazanacak, Vip Giyim işçileri kazanacak” dedi.
Ziyarette konuşan Vip Giyim işçilerinden Kadriye Horlu, kadınların çok çeşitli baskılarla karşılaştığını, hem evde hem de iş yerlerinde kadınlara dayatılan toplumsal cinsiyet rolleriyle mücadele ettiklerini söyledi. Bir yandan da iş yerlerinde cinsel tacize, şiddete uğradıklarını mobbinge maruz kaldıklarını anlatan Horlu “Aynı işi yapmamıza rağmen erkek arkadaşlarımızdan daha az ücret alıyor, horlanıyoruz. Ancak bu kuşatma ve erkek egemen sistemin her türlü baskısı umudumuzu söndüremez. İşte bu yüzden emekçi kadınlardan korkuyorlar. Ama kadın işçiler artık mücadelelerinde daha kararlı ve en önde” dedi.

ÖRGÜTLÜ İŞÇİYE TAHAMMÜLLERİ YOK

Vip Giyim direnişçi işçilerin şahsında tüm emekçi kadınların 8 Mart’ını kutlayarak konuşmasına başlayan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, burada patronların siyasi iktidardan güç alarak işlediği suça tanıklık ettiklerini belirtti. Patronların karşılarında örgütlü işçi istemediğini vurgulayan Gürkan, “Patronların ve siyasi iktidarın örgütlü işçiye tahammülü yok. Çünkü örgütlü işçiler sadece kendi ekonomik ve sosyal taleplerini savunmakla kalmazlar, yaşadıkları sorunların muhatapları kimse bunun da farkına varır, sömürü politikasının kaynaklarını öğrenirler. Bugün yanı başımızda süren savaş politikalarının da işçi sınıfına neden zarar verdiğini, bu savaşın neden emekçilerin savaşı olmadığını, bu savaşa neden karşı durulması gerektiğini de öğrenecektir. İşçiler örgütlenirken ülkenin demokratikleşmesi noktasında da bilinçlenir ve öğrenir” diye konuştu.

İŞÇİLERİN BİRLİĞİ KAZANACAK’

Patronların 8 Mart için büyük büyük laflar ettiğine, televizyonlarda reklamlar döndüğüne değinen Gürkan“Mesela Dardanel işçilerine ‘Dardanel bizim evimiz’ dedirtiyorlar. Oysa daha 1 sene önce Dardanel işçileri çalışma koşullarına karşı direndi, mücadele etti. Madem Dardanel, işçi kadınların emeği üzerinden yükseliyor, neden işçi kadınların çalışma ve yaşam koşulları düzeltilmiyor, neden örgütlenme hakkı verilmiyor?” diye sordu.
Bu soruları bütün işçi sınıfı ve kadın işçiler olarak sormaya devam edeceklerini söyleyen Gürkan “Patronlar örgütlü işçi istemedikleri gibi, mücadeleci sendika da istemezler. Bunun bir örneğini daha dün Urfa’da Öz İplik-İş’ten istifa edip DİSK Tekstil İş’e geçen işçilerin mücadelesinde gördük. Mücadele tarihinden biliyoruz, işçilerin birliği kazanacak, Vip Giyim işçileri kazanacak” dedi.


İŞÇİLERİ SENDİKA VE EMEK ÖRGÜTLERİ DE ZİYARET ETTİ

Vip işçilerini ayrıca DERİTEKS, TYS, TÜMTİS, Basın-İş, HDP, EHP, DİP, Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Eğitim Sen de ziyaret ederek destek verdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.