Paylaş

AKP Kartepe İlçe Teşkilatının gerçekleştirdiği 5. Olağan genel kurulda konuşan AKP il başkanı Mehmet Ellibeş partimizi ağır bir dille eleştirdi.

Bu eleştirilere cevap vermek amacıyla bir açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı; “Ülke olarak, millet olarak birbirimize sıkı sıkı kenetlenmemiz gerektiğini düşündüğümüz bu hassas dönemde herkes sözlerini daha dikkatli seçmeli diye düşünüyorum.

Anlatacak çok laf, çok skandal var ama biz ılımlı bu kentin faydasına, bir siyaset anlayışından yanayız. Ancak bu anlayıştan yana oluşumuz hadsizliklere cevap vermeyeceğimiz anlamına gelmez” dedi.

“RANT DENİNCE AKLA GELENLER BELLİ”

Başkan Yıldızlı; “Yapıcı bir dil kullanmak, ılımlı olmak gerekir diye düşünüyordum. Az da olsa bu şehir için birlikte çalışma ortamı oluşması açısından bu dil son derece önemliydi ama görüyorum ki AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş maalesef bizim siyasete hakim olmasını istediğimiz dilden yana tavır sergilemiyor. Aksine klasik bir AKP politikası olarak siyaseti germek noktasında hareket ediyor. Öncelikle bu dilin doğru olmadığı bilinsin isterim. Ancak nezaketten, sevgiden, barıştan yana olmayanlara çiçek uzatmaya devam edecek değiliz.

HATIRLATMASINI BİLİRİZ

Halkımızın inanç bağını sömürüp kötüye kullanan siyasi akıl, gördüğünüz üzere karşımıza çıkıp kendi yaptıklarını biz yapmışız gibi anlatmaktan pek de utanmıyor. Yapılan yolsuzluklar, kutular içinde dağıtılan rüşvetler, kol saatleri, telefonda rüşvet pazarlıkları, parsel parsel satılan arazileri aklı sıra unutturup bize çamur atmaya çalışıyor. Bu skandallar unutulduysa eğer hatırlatmasını biliriz.

Sayın İl başkanına tavsiyem ülkemizin başına gelmiş en büyük felaketlerden bir tanesi olarak 17-25 Aralık Türk Cumhuriyeti’nin en büyük yolsuzluk olayını unutmaması ve rantı bizde değil mensubu olduğu iktidar partisinde aramasıdır. Son 20 yıl içerisinde rant kelimesinin anlam yükünü değiştirmiş bir iktidar söz konusu. Rant denince akla gelenler belli, çamur at izi kalsın politikası yapmayın! Çamur, elinizde yüzünüzde kalır” dedi

“MUHATAPLARINA İADE EDİYORUZ”

“Çapsız ve onursuz siyasetçi” kavramını muhataplarına iade ediyoruz” diyen Yıldızlı; İçinde bulunduğumuz durum, partimizin Suriye ve ekonomi konularında doğru söylemlerini görmezden gelenlerin, gündem değiştirmek için yıllardır yaptığı gibi ülkeyi kutuplaştırma tavrını devam ettiriyor olmasıdır, hepsi bu.

Ama bizler bu oyuna asla gelmeyeceğiz ve gerçekleri söylemekten de çekinmeyeceğiz. Yıllardır olduğu gibi bugün de gerçekleri dile getiren milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç’un da, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da haklı mücadelesinin yanındayız. Toplumsal birlikteliğe en çok gereksinim duyduğumuz şu günlerde İktidarın başından kaynaklanan ve yerel yöneticilere kadar uzanan, aşağılama, hakaret içeren her türlü söylemi kendilerine iade ediyor ve devamı durumunda karşılıksız kalmayacağını kırmızı çizgi ile altını çizerek belirtiyoruz” dedi

“NE RANT İSTİYORUZ NE DE KAVGA”

“Bizim amacımız kavga ya da kirli siyaset değil, tamamen ülkemizin ve milletimizin faydasına olacak çalışmalar yapmak” diyen Yıldızlı; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin rantla çıkarla işi olmaz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak hayalimiz, insan haklarına bağlı insanca yaşamayı, yurttaşlık kavramı içinde birleşip dayanışmayı savunmaktır.

Cumhuriyet’in gereklerini savunup korumak, onun sağladıklarını güçlendirmek, ona yaraşır olmaya çalışma ve çabalarını ödünsüz sürdürmek. Ne rant istiyoruz ne de kavga! Biz hakça, özgürce ve barışçıl bir ortamda hep birlikte yaşamak istiyoruz. Sizin ülkemizi dayattığı kutuplaştırma politikalarına alet olmadığımız gibi gerektiğinde hatırlatmalar yaparak had de bildiririz.” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.