Paylaş

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.

KADIN ERKEK EŞİTLİĞİNİ VURGULADI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, yazılı bir açıklama yaptı. Yıldızlı açıklamada; hayatın her alanında kadın erkek eşitliğinin önemini vurgulayarak, şiddetin, istismarın ve sömürünün olmadığı, kadınların huzurlu ve özgür yaşayabileceği bir ülke özlemini dile getirdi.

“Dünya Kadınlar Günü, sosyal bir yara olan, “kadına şiddet” konusunda toplumsal farkındalık yaratmak için önemli bir fırsat olarak görülmelidir” diyen CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı açıklamasında, kadınlara özgür ve katılımcı yarınlar diledi.

“KADIN İNSANDIR, BİZ İNSANOĞLU”

Yıldızlı; “Kadınlar için emeğin, hakça yaşamın, özgürlüğün simgesi haline gelen bu günü ne yazık ki; her gün artan kadına şiddet olayları, ağır ve güvencesiz çalıştırılma koşulları ve kayıt dışı işsizlik ile kutlamak bir yana; dile getirmekte dahi zorlanmaktayız.

Kadınların, eğitim olanaklarından yoksun bırakıldığını, erken yaşta evlendirildiğini, cinsel ve fiziki şiddete maruz kaldığı, iş olanakları anlamında sorunlar yaşadığı ülkemizde kadın olmanın son derece zor olduğunun bilincindeyiz. Büyük üstat Neşet Ertaş’ın da dediği gibi “Kadın insandır, biz insanoğlu” sözünü de hatırlatarak; kadınlarımızın toplumun her alanında eşit ve özgürce yaşayabileceği bir ülke için herkese büyük görev düşmektedir. Biz de bu ülkünün en büyük savunucuları arasında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KADINLARIN SÖZ SAHİBİ OLDUĞU TÜRKİYE HEDEFİMİZ VAR”

“Üzülerek ifade ediyorum ki, her ne kadar kanunlar karşısında ‘eşitiz’ dense de 21. yüzyılda hala şort giydiği için gece sokağa çıktığı için, açık giyindiği için tacize, tecavüze, saldırıya uğrayan sözüm ona çok sevildikleri için öldürülen, kendisi çocukken çocuk doğuran kadınlar ülkesinde yaşıyoruz” diyen Yıldızlı; “Bizlerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkilapları ışığında, Cumhuriyet Halk Partisi olarak kadınların daha güçlü daha çok söz sahibi olacağı bir Türkiye hedefimiz var. Kadınların olmadığı her alanda Türkiye’nin çağdaş medeniyet anlayışından uzak kalacağına inanıyoruz” dedi.

“SÖZ VERİYORUZ”

“Hak arama mücadelesinde can veren kadın işçileri bir kez daha anıyor, Özgecan’ları unutmayacağımızı, CHP olarak kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmaya yönelik atılabilecek her türlü adımın karşısında duracağımızın altını çizerek, yaşamın her alanında kadınlar için mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz” diyen Başkan Yıldızlı: “Tüm kadınlarımızın daha özgür olacakları ve sosyal hayata katılımlarının daha yüksek düzeylerde sağlanacağı günlerde buluşmak dileklerimle, başta annem ve eşim olmak üzere, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.