Paylaş

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 25 madde görüşülerek karara bağlandı

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Güler başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanan toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğüne ait toplam 25 madde görüşülerek karara bağlandı.

İZMİTBELEDİYESPOR’A YARDIM TALEBİ

Spor İşleri Müdürlüğü tarafından encümene sunulan İzmit Belediyespor Kulübü çatısı altında bulunan karate, izcilik, güreş, futbol, jimnastik, e-sports gibi branşlar için yardım talebi encümen tarafından onaylandı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün dosyasında yer alan Mehmet Ali Paşa Mahallesi 3076 ada 4, 5, 6 ve 7 numaralı parsellerin tevhidi encümende onaylandı.

ECRİMİSİL BEDELİ ONAYLANDI

Emlak İstimlak Müdürlüğü dosyasında yer alan Mehmet Ali Paşa Mahallesi 765 ada 203 parsel doğusu, Alikahya Fatih Mahallesi fabrikalar sahası KORDSA fabrikası karşısında bulunan 1413 metrekarelik belediyeye ait alanın 20.02.2015 – 20.02.2020 tarihleri arasında KORDSA Teknik Tekstil A.Ş tarafından kullanılmasından doğan 104 bin 6 lira 4 kuruş ecrimisil bedeli encümende onaylandı. Durhasan Mahallesi 102 ada 1 numaralı parselin bedelsiz olarak yola terk talebi encümene sunuldu. Cedit Mahallesi 4086 ada Umut Parkında bulunan büfenin kiracılık hakkının devri encümende onaylandı.

KAÇAK YAPILAŞMAYA İZİN YOK

Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından encümene sunulan Çayırköy Mahallesi 4259 numaralı parseldeki 70 metrekarelik 30.01.2020 tarihli tutanakla mühürlenen ve 6 bin 143 TL cezai işlem uygulanan kaçak inşaat için yıkım kararı encümende onaylandı. Tüysüzler Mahallesi 176 ada 6 numaralı parseldeki site içinde yapılan ruhsatsız betonarme yapının imar koşullarının sağlanması ardından ruhsata bağlanmasıyla ilgili gündem maddesi encümene sunuldu. Yenişehir Mahallesi 3566 ada 30 numaralı parselde ek imalatlar nedeniyle daha önce 54 bin 673 TL cezai işlem kararı verilen yapıda ek imalatların kaldırılması ardından cezai işlemin 18 bin 224 TL olarak düzeltilmesi adına ek karar alınması için olan gündem maddesi encümene sunuldu. Ömerağa Mahallesi 304 ada 6 ve 21 numaralı parsellerde bulunan binalarda ruhsat ve eklerine aykırı olarak inşa edilen yangın merdivenleri için her iki binaya da 3 bin 350 TL cezai işlem uygulanmasına karar verildi. Orhan Mahallesi 3460 ada 21 numaralı parselde bulunan ruhsatlı inşaatta proje ve eklerine aykırı imalatlar yapılması nedeniyle 2 bin 849 TL cezai işlem uygulanması ve ruhsata bağlanması için olan gündem maddesi encümende onaylandı.

İLLEGAL OYUN KONSOLLARINA CEZA

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün dosyasında yer alan Mehmet Ali Paşa Mahallesinde bulunan iki kıraathane ve Yeşilova Mahallesinde bulunan bir büfeye İlçe Emniyet Müdürlüğünün talebi üzerine yasa dışı oyun konsolu bulundurma gerekçesiyle her bir işletmeye 2 bin 233 TL cezai işlem uygulanması kararı encümende onaylandı. Zabıta Müdürlüğü tarafından encümene sunulan Dünya Bankası Pazarı 34 ve Kuruçeşme Kapalı Pazarı 72 numaralı pazar yerlerinin iptali ile ilgili gündem maddeleri onaylandı. Doğu Kışla Kapalı Cumartesi ve Perşembe Pazarı, Ayazma Kapalı Pazarı, Kuruçeşme Kapalı Pazarı, Yeşilova Kapalı Pazarı, Kozluk, Yenidoğan, Tavşantepe, 42 Evler, Gültepe, Dünya Bankası ve Yahya Kaptan Pazar yerlerinde bulunan alanların devir edilmesiyle ilgili gündem maddeleri encümende onaylandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.