Paylaş

KOCAMAN, CAMİİ VE KÜTÜPHANE İNŞAATINI İNCELEDİ

Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve Hayırsever İşadamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız tarafından yaptırılan Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi yapım çalışmaları hızla devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir, Kartepe Belediyesi ve Hayırsever İşadamı Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Yıldız tarafından yaptırılan Kartepe Kent Meydanı Camii ve Kütüphanesi yapım çalışmaları devam ediyor. Cami yapımını yakından takip eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle birlikte projenin son durumunu değerlendirildi.

İNŞAAT ALANINDA İNCELEME

Yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, belediye başkan yardımcıları, Kartepe Kent Meydanı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Sabri Çakır ile birlikte inşaat alanında incelemelerde bulundular.

KİTAP OKUMA VE SOSYAL MERKEZ

Proje hakkında konuşan Kartepe Belediye Başkanı Kocaman “Kartepemizde gençler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin faydalanabileceği Kartepe Kent Kütüphanesi’nin plan proje ve inşaat çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Hem kitap okuma merkezi hem de sosyal mekan olarak hizmet verecek kütüphanemizde çeşitli eğitim programları ile genç kardeşimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere de yer vereceğiz” açıklamasında bulundu.

KENT MEYDANI CAMİİ VE KÜTÜPHANESİ

Kartepe Kent Meydanı Camii bodrum katı, zemin katı, mahfil katı olmak üzere üç kattan oluşacak. Toplam ibadet alanı 2 bin 265m2 olarak planlandı. Zemin katta bulunan ibadet alanı; bin 375m2, son cemaat alanı; 325m2 ve mahfil katı 565m2’dir. Camide 3 bin 235 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Caminin toplam inşaat alanı 5 bin 250m2’dir. Bin 814m2’den oluşan bodrum katta; Çok Amaçlı Salon, Kütüphane, 10 adet Derslik, İmam Odası, Teknik Oda, Kazan Dairesi, 3 adet Depo, Bay, Bayan Şadırvan ve WC’lerden oluşacak. 2 bin 467m2’den oluşan zemin katta ibadet alanı, Son Cemaat ve Ayakkabılık Bölümü. 967m2’den oluşan Mahfil Katta; İbadet Alanı yer alacak. Kent Meydanı Camii; 2 minare, 1 adet büyük, 4 adet küçük, 6 adet yarım kubbeden oluşacak. Büyük Kubbesinin çapı 26m2’dir. Ayrıca her katta engelsiz ulaşımı sağlamak amacı ile iki adet asansör binada kolay erişilebilecek alanlarda yer alacak. Camii cephesinde yağmur suyunu kullanabilmesi amacıyla ile prekast cephe içlerine gizli yağmur suyu olukları yerleştirilerek, yağmur suları bodrum katta bulunan iki adet depo da toplanacak. Depolar da toplanan yağmur suları WC ve Peyzaj alanında kullanılacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.