Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı , 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“SAĞLIKTAN ÖNEMLİ”

ıldızlı mesajında ;“Sağlığın ve sağlık alanında verilen hizmetlerin önemi dünyada salgın hale gelen corona virüsü ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Sağlıktan daha önemli hiçbir şeyin olmadığı mutlaktır. Bu hizmeti; gecelerini gündüzlerine katarak, olağanüstü bir  çaba ile yerine getiren  sağlık çalışanları ise toplumların isimsiz kahramanlarıdır” dedi.

“SAĞLIKTA REFORM DEDİKLERİ YANLIŞ POLİTİKA”


Başkan Yıldızlı; “Bugün ülkemizde sağlıkta, pek çok alanda olduğu gibi temel sorunlar yaşanmaktadır. Vatandaşlarımızın tamamı için eşit, parasız bir sağlık hizmeti sağlanamamaktadır. Sağlıkta reform, sağlıkta dönüşüm adı altında uygulanan yanlış sağlık politikaları sonucunda gelinen nokta da üzücüdür. Ekonomik çıkarlar, temel bir insan hakkı olan sağlık hizmeti alma hakkının önüne geçirilmiştir. Nitelikli ve donanımlı pek çok sağlık çalışanı bu aksak sistemin içinde kenara itilmiştir. Yanlış sağlık politikaları sonucunda, sağlık hizmeti verenler itibarsızlaştırılmış, özveri ile uzun çalışma saatleri boyunca vatandaşlarımıza hizmet etmek için uğraşan sağlık çalışanları maalesef şiddete en çok maruz kalan kesimler haline gelmiştir” dedi.

KRONİKLEŞEN SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Yoğun iş yükü baskısı altında, kaliteli hizmet vermek için çabalayan sağlık çalışanları, günden güne daha büyük problemlere maruz kalmaktadır” diyen Yıldızlı; “Bugün ülkemizde sağlık alanında kronikleşen pek çok sorun bulunmaktadır. Tüm bu nedenler sağlık hizmeti alma hakkı ülkemizde temel bir hak olmaktan çıkmıştır.14 Mart’ın ülkemizde bir bayram olarak kutlanabilmesi ancak kronikleşen sorunların çözülmesi ile mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle;  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün; “Beni Türk doktorlarına emanet ediniz” sözünü hatırlatarak, Corona Virüsü konusunda da Türk Hekimlerine ve sağlık çalışanlarına güvenimizin sonsuz olduğunun altını çiziyor, ülkemizin ve tüm dünyanın sağlıklı bir geleceğe kavuşması için büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren tüm sağlık emekçilerinin “14 Mart Tıp Bayramı”nı en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”  

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.