Paylaş

Kocaeli Aydınlar Ocağı, ‘Koronovirüs’ tatilleri ve tedbirleri öncesinde yaptığı son toplantıda Gazeteci-Yazar Arslan BULUT’u konuk etti. Yoğun bir ilginin gözlendiği ve Kocaeli Sivil Toplum Merkezi’nde gerçekleşen “Suriye ve Libya’da Neler Oluyor?” konu başlıklı toplantıya Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanları Süleyman Pekin, Av. Ruhittin Sönmez ve Dr. İbrahim Kahraman, Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. M.Kemal Cerrahoğlu ve SAO Heyeti, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nurcan Acaroğlu Göktaş, Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkan Vekili Feyzullah Divli ve Yönetim – Denetim Kurulu Üyeleri, Kocaeli Türk Ocağı Başkan Vekili Şenol Karamus ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kocaeli Alperen Ocakları İl Başkanı Murat Ağçay, Selçuklu Düşünce Kulübü Başkanı Ahmet Baykuş, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Alptekin Cevherli, Kocaeli Türkçüler Topluluğu Başkanı Özer M. Özdemir ve Kam Davulu Yazarları, İyi Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Emekli Derneği Başkanları Ekrem Ertürk ve Alp Timincioğlu, Kocaeli eski Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, KOÜ Tıp Fakültesi eski Başhekimi Prof. Oğuz Özbay, Kuruçeşme eski Belediye Başkanı Ali Kahraman, çeşitli okul müdürleri, eski sendikacılar ile değişik yaş ve meslek guruplarından ilgili kimseler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ocak Başkanı Başkanı Süleyman Pekin; Suriye’de 100 küsur yıl önce oynanan emperyal oyunların günümüzde de tekerrür ettiğini, I.Dünya Savaşı’nda Filistin-Suriye-Mısır Orduları Komutanı Cemal Paşa’nın tabiriyle Devletin maaş ödeyemez duruma geldiğini ve o dönem Ahmet’lerin şimdi de Mehmet’lerin bu uğurda harcanıp gittiğini dile getirdi. Ve “Dünden gelmeyen gün, yarına gitmiyor” ile “Yeni bir şey yoktur; sadece tarih okumamışsınızdır” sözlerini aktararak Konuşmacı Arslan Bulut’u tahlil ve takdim etti.

Suriye ve Libya’daki şehitlerimize rahmet dileğiyle sözlerine başlayan Yeniçağ Gazetesi Başyazarı Arslan Bulut, bölgede ve dünyada 1 asırdır devam edegelen Süper Güçler arası paylaşım savaşının etkilerini an be an yaşadığımızı söyledi. Suriye’deki İç Savaş’ın Irak’taki gibi ABD-NATO öncülüğünde ve İsrail’in çıkarları doğrultusunda şekillendirildiğini; Kürdistan parçalarının kurulma ve birleştirilme işlemlerinin de, demografik stratejinin ve göç mühendisliğinin de bu amaca matuf olarak üretildiğini aktardı. Türkiye’nin gerek Libya’da ve gerek Suriye’de iki büyük güç (Amerika ile Rusya) arasında sıkışıp kaldığını da dile getiren Bulut; Astana ve Soçi Mutabakatlarında Türkiye’ye yüklenen el-Kaide uzantılı HTŞ unsurlarının silahtan arındırılmasının yapılamadığını, Rusya’nın da Türkiye’yi zorlamak için Esad Rejimi Güçleri’ni harekete geçirdiğini ifade etti. 29 Şubat gecesi 33 askerimizin feci şekilde şehit edilmesi sırasında da Rus Yetkililerin Türklere ısrarla Militan Guruplar arasında Türk Askerlerinin olup olmadığını sorduklarını ve 2 kez olmadıklarına dair teyid alındıktan sonra bombardıman yapıldığını ekledi.

Ülkemizde milyonlarca Suriyeliyi yıllardır barındırmamızın millî güvenlik problemleri içerdiğini belirten Arslan Bulut, batı sınırlarının açılması politikasının gecikmiş bir önlem olduğunu beyan etti. Çin’deki Koronavirüs salgını nedeniyle yaşananların da Küresel Rekabetin bir yansıması olduğunu dillendiren Bulut, Türk Milleti’nin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini ve kültürel genetiğindeki güçlü mayaya sarılarak dünyada olup bitenlere bakması gerekliliğinin altını çizdi. Biyosferdeki yani yaşadığımız toprak ve soluk alıp verdiğimiz havadaki değişimlerin milletlerin sinerjisiyle yani maneviyatıyla şekillendiğini, bu yüzden mayası güçlü bir millet olarak özümüze dönmemizden başka bir çıkış göremediğini de sözlerine ekledi.

Sunum sonrasında yoğun bir soru-cevap ve katkı-öneri trafiği yaşandı. Ardında da günün anısına İzmit Saat Kuleli Aydınlar Ocağı plaketini KAO Başkanları Süleyman Pekin, Ruhittin Sönmez ve İbrahim Kahraman SAO Başkanı Mustafa Kemal Cerrahoğlu ile birlikte takdim ettiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.