Paylaş

Vatanımızı işgal etmek için toprağın her zerresinin şehit kanıyla sulandığı yer olan Çanakkale’de yapılan saldırılara karşı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde milletimizin, imkansızlıklarla, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir savunmayla ve bağımsızlık mücadelesiyle muhteşem bir zafere imza attığı, yılmayan bir toplumun millete dönüştüğü büyük Çanakkale Zaferi’nin 105. yılına ulaşmanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Çanakkale’de, tarihimize altın harflerle kazınan bir destan yazılmıştır. Onca yokluğa rağmen yazılan bu destan, inancın ve milletimizin bağımsızlık arzusunun eseridir. Çanakkale’de yaşananlar cesarettir, en karanlık gecelerde aydınlık sabahların rüyasıdır; umuttur ve gelecektir. Bu topraklarda güvenle yaşamamız için eşine az rastlanır bir kahramanlıkla canlarını feda eden şehitlerimizden ve bu zaferden güç alan milletimiz; tarihte büyük bir sayfa yazmıştır.

Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümünde; kahramanlıkla canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Çanakkale Şehitleri’mizi, o günden bugüne vatanımızı korumak için şehit düşenleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizi kutluyorum.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.