Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kent genelinde dezenfekte çalışması yapan tüm ekip ile bir araya geldi.

Büyükakın, “22 araç ve 70 personelle gece gündüz çalışıyoruz”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kent genelinde dezenfekte çalışması yapan tüm ekip ile bir araya geldi. Birliktelikte bu güne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Tahir Büyükakın, “Koronavirüs (Covid-19) Çin’in Vuhan kentinde görüldüğü andan itibaren hazırlıklarımız başlamıştı. 11 Mart 2020 Çarşamba günü saat 01:00 itibariyle ülkemizde ilk koronavirüs(Covid-19) enfeksiyonlu hastamızın tespit edildiğini açıklanması üzerine de Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 22 araç ve 70 personelle saat 08:00-24:00 saatleri arasında sahada dezenfeksiyon işlemlerini uyguluyoruz” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ülkemizdeki ilk koronavirüs (Covid-19) enfeksiyonlu hastanın açıklanmanın hemen ardından vatandaşların huzuru, güveni ve Covid-19’un yayılımını engellemek adına başlatılan çalışmalardan bahsetti. Başkan Büyükakın, “Koronavirüs (Covid-19) Çin’in Vuhan kentinde görüldüğü andan itibaren hazırlıklar çerçevesinde İzmit otobüs terminali ve İzmit tren garında dezenfeksiyon işlemlerine başlamıştık. 11 Mart 2020 Çarşamba günü saat 01:00 itibariyle ülkemizde ilk (Covid-19) enfeksiyonlu hastamızın tespit edildiğinin açıklanması üzerine de yapmış olduğumuz hazırlıkları arttırarak devam ettirdik” dedi.

“30 KİŞİLİK KOORDİNASYON EKİBİ OLUŞTURULDU”

“Dezenfeksiyon çalışmalarımıza başlarken tüm ilçe belediyelerimizden ilgili Belediye Başkan Yardımcıları ve teknik birim sorumlularından oluşan 30 kişilik koordinasyon ekibi oluşturulmuştur” diyerek sözlerine devam eden Başkan Büyükakın, “Bu ekip, ilk toplantısını 16.03.2020 tarihinde Kongre Merkezi’nde saat 13:00’te gerçekleştirdi. Toplantıda (Covid-19) ile mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar kararlaştırılmış olup salgın riski ortadan kalkana kadar her hafta Salı günü bir araya gelinmesine karar alınmıştır” diye konuştu.

“KRİZ KOORDİNASYON MERKEZİMİZ ÇALIŞMALARI TAKİP EDİYOR”

Başkan Büyükakın konuşmasına şöyle devam etti; “Büyükşehir Belediyemizin dezenfeksiyon hizmetleri Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız bünyesinde kurulan 7 kişilik Kriz Koordinasyon Merkezimizde anlık olarak takip edilmektedir.

“3 AY YETECEK KADAR DEZENFEKSİYON MALZEMESİ TEMİN EDİLDİ”

Dezenfeksiyon uygulaması için ekipman kapsamında 111 adet sırt atomizörü, 5 adet araç üstü atomizör, 28 adet el ULV’si tedarik edilmiştir. Dezenfeksiyon malzemesi olarak Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünlerden en az 3 ay yetecek kadar temin edilmiştir. Sahada uygulama yapan personeller için yarım yüz maskesi, gözlük, eldiven, tulum tedariki sağlanmıştır.

“22 ARAÇ VE 70 PERSONELLE SAHADAYIZ”

Sahada 20.03.2020 itibariyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 22 araç ve 70 personelle saat 8:00-24:00 saatleri arasında sahada dezenfeksiyon işlemleri uygulanmaktadır. Günlük yaklaşık 1 milyon metrekare alan dezenfeksiyonu yapabilecek kapasite kurulmuştur.”

“TEHLİKELİ ALANLAR BİR BİR BELİRLENDİ”

Covid 19 ile alakalı genelgeler haricinde, kamuya hizmet vermeye devam etmekte olan açık ve kapalı alanlarda dezenfeksiyon işleminin yapıldığını belirten Başkan Büyükakın, “3 tür risk sınıflandırması yapılmış olup bu doğrultuda vatandaşlarımızın bulunduğu ve doğrudan hizmet aldığı alanlar çok tehlikeli, 50’den fazla çalışan olan alanlar tehlikeli, 50’den az çalışanın bulunduğu alanlar ise az tehlikeli alanlar olarak planlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“ÇOK TEHLİKELİ ALANLAR HER GÜN DZENFEKTE EDİLİYOR”

Konuşmasının sonunda, çok tehlikeli alanların her gün, tehlikeli alanların 2 günde bir, az tehlikeli alanların ise 3 günde bir dezenfekte edildiğine vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  “Belediye otobüslerimiz, tramvaylarımız, özel halk otobüsü ve minibüslerimiz, ticari taksilerimiz, şehir içi yolcu vapurlarımız, emniyet araçlarımız ve belediye araçlarımız her gün dezenfekte edilmektedir.

“ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI KONUSUNDA AZAMİ HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Bugüne kadar 400 noktada toplum taşıma ve hizmet aracında dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilmiştir. Dezenfeksiyon işlemlerinde çevre ve insan sağlığı konusunda azami hassasiyet gösterilmektedir. Dezenfeksiyon işlemi öncesinde kurum temsilcileri ile irtibata geçilerek dezenfeksiyon işlemi esnasında ve sonrasında dikkat edilmesi gereken huşular hakkında bilgilendirilerek yazılı kayıt altına alınmaktadır” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.