Paylaş

Küresel salgına dönüşen koronavirüsle mücadelede ilk günlerden itibaren alınan hızlı kararlar ve tedbirlerden dolayı yetkilileri takdir ediyoruz. Bu süreçte aziz milletimiz, hijyen kurallarına dikkat etmeli, toplu ortamlardan kaçınmalı ve hayatı yavaşlatma sürecine girmelidir. Hayatın yavaşlatılmasıyla birlikte toplumun farklı kesimlerinde oluşabilecek ekonomik yükler için gerekli tedbirlerin alınması büyük önem taşımaktadır.

Yaşadığımız bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde, tedbirlere riayet ederek aşacağımıza yürekten inanıyoruz.

Yerelde baktığımızda Kartepe belediyesinin halkımızın sağlığı için alacağı tedbirler önem arzetmektedir.Bu tedbirler kapsamında özellikle geçtiğimiz yaz aylarında yaşanılan sivrisinek ve zararlı böceklerden dolayı yaşadığımız sıkıntıların tekrar etmemesi için böyleyesi hassas bir dönemde bu konunun dahada dikkate alınıp önümüzdeki yaz aylarında aynı sıkıntıların olmaması için gerekli çalışma ve ilaçlamaların şimdiden yapılmasını önemli buluyoruz.

Kartepemizin gündeminde bulunan eski körfez belediye başkanı ve 2019 yerel seçimlerinde aday adayı olmasına rağmen kendi partisi tarafından tekrar aday gösterilmeyen şahsın istisnai kadrodan Kartepe belediyesine memur olarak alınmasının ne gibi gerekçelerinin olduğunu kamu oyunu aydınlatıcı ve tatmin edici bir açıklamanın yapılması elzemdir.

Ayrıca Derbent Acısu ve Tepetarla arasında bulunan ve bölge halkımızca batak arazisi olarak bilinen 1400 dönüm 1.derece tarım arazisinin kimsenin haberi olmadan sessiz sedasız yapılan imar değişikliği ile spor alanına dönüştürülmesinin sebeblerini ve varsa yaşanan usülsüzlüklerin kamu oyuna ve bölge halkımıza açıklanması önem arzetmektedir

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.