Paylaş

Tüm dünyayı olduğu gibi İzmit’i de etkisi altına alan koronavirüsle mücadeleyi tüm birimleriyle sürdürürken diğer hizmetleri de aksatmayan İzmit Belediyesi, çevre korunmasını destekleyerek, kentin belirli noktalarına estetik pet şişe kumbaraları yerleştirdi.


İzmit Belediyesi küresel tehdit Cocid-19 koronavirüse karşı seferberlik halinde çalışırken, İzmit’teki diğer hizmetlerini de aksatmadan sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Şube ekipleri tarafından, şehrin bazı noktalarına faydalı olduğu gibi estetik açıdan da güzel bir görünüme sahip olan pet şişe kumbaraları yerleştirildi.


YOĞUN KULLANILAN YERLER

Virüs salgını öncesi halkın yoğun olarak kullandığı bölgelere yerleştirilen pet şişe atık kumbaraları, virüsle mücadele sonrası hayatın normale dönmesiyle vatandaşın kullanımına hazır olacak. Bu kumbaralarda biriktirilen pet şişeler ise geri dönüşüme kazandırılacak. 


YERLEŞTİRİLEN NOKTALAR

Kumbaraların yerleştirildiği noktalar; Fevziye Cami Parkı, İzmit Belediyesi önü, Cumhuriyet Parkı, Yeni Cuma Parkı, Ekopark, Plajyolu Sahil, Alikahya Hizmet Binası önü, Gölkay oldu. Kumbaraların verimli olması durumunda sayılarının arttırılacağı bildirildi. 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.