Paylaş

Kocaeli Artvin Batum Havalisi Dernekler Federasyonu (KARBAFED),Kocaeli’de faaliyet gösteren STK’lar arasında yine ilk adımı attı.

Dünyayı sarsan Korono Virüsü Asrın Felaketi sayılan etkisini Tüm Dünyada 180 ülkede görülmesi üzere,

Koronovirüsle mücadele adına “Evde Kal Sağlıklı Kal”bünyesinde bulunan Dernek başkanlarına sırasıyla sordu evdemisiniz diye ,

Farkındalık yaratmak adına yapmış olduğu bu paylaşımından dolayı çok olumlu tepkiler alan Mikail Kalyoncu ve ekibi kamuoyumdan çok olumlu eleştiri aldı.

Yine Kocaeli’deki STK’lar içersinde yapmış hareketi ile bir numaraya oturdu.

CORONA(korona) Virüsü Nedir ?

Corona (Korona) virüsü hayvanlar arasında yaygın olan büyük bir virüs grubudur. Nadir durumlarda, bilim insanlarının zoonotik olarak adlandırdığı durumdur, yani hayvanlardan insanlara bulaşabilirler.

Coronavirus’lar (Cov), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS – CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (Severe Acute Respiratory Syndrome, SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara neden olan bir virüs ailesidir. Yapılan kapsamlı araştırmalar sonucunda, SARS-CoV’un misk kedilerinden, MERS-CoV’un ise tek hörgüçlü develerden insanlara bulaştığı ortaya çıkmıştır. Henüz insanlara bulaşmamış olan ancak hayvanlarda saptanan birçok coronavirüs (koronavirüs) mevcuttur.–
KARBAFED

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.