Paylaş

İzmit’te koronavirüsle mücadele çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ederken İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in belediye bünyesinde kurduğu Gülümse TV Youtube kanalı ile evden çıkamayan İzmitliler sanattan uzak kalmayacak


İzmit’te koronavirüsle mücadele çalışmaları İzmit Belediyesinin fedakârca çalışmalarıyla aralıksız bir şekilde devam ediyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında başta dezenfekte çalışmaları ve 65 yaş üstü vatandaşların alışverişleri için taşıma desteğinin yanı sıra İzmit Belediyesi tarafından bir çok uygulamaya imza atılıyor. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in belediye bünyesinde kurduğu Gülümse TV Youtube kanalı ile evden çıkamayan İzmitliler de sanattan uzak kalmayacak. 


İZMİT BELEDİYESİ KENT TİYATROSU EKİBİ


Gülümse TV Youtube kanalının çekimlerinin gerçekleştirilebilmesi için, İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezi’nde bir stüdyo kuruldu. Gülümse TV Youtube kanalının kadrosu ise işlerinde oldukça profesyonel olan İzmit Belediyesi Kent Tiyatrosu ekibinden oluşturuldu. 


ÇOK GENİŞ BİR İÇERİK


İzmit’i sanattan uzak tutmayacak olan Gülümse TV Youtube kanalında ve İzmit Belediyesi sosyal medya hesaplarında dijital içerikler,  yaratıcı okurluk atölyeleri, yazarlık, felsefe saatleri, evden çıkamayan çocuklar için masal saatleri, kukla ve gölge oyunları, kitap tanıtım önerileri, müzik dinletileri, doğaçlama tiyatro ve radyo tiyatro, koronavirüsle ilgili canlı yayınlarda uzman konuklarla söyleşiler ve kentten haberler gibi geniş bir içerik olacak. 


İLK CANLI YAYIN KONUĞU BAŞKAN HÜRRİYET


Koronavirüsle ilgili hayata geçirilen her çalışmayı yakından takip eden Başkan Hürriyet, Gülümse TV’nin çekimlerinin yapılacağı Mehmet Ali Paşa Gençlik Merkezinde kurulan stüdyoyu ziyaret etti. Başkan Hürriyet korona günlerinde İzmit’in sanatsız kalmaması adına çalışmalar gerçekleştiren İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına Kent Tiyatrosu ekibine kolaylıklar diledi. Geniş içeriğe sahip olacak Gülümse TV’nin ilk canlı yayın konuğu ise Başkan Hürriyet olacak. Yayın eş zamanlı olarak İzmit Belediyesi facebook hesabından da canlı olarak izlenebilecek.


BÜTÜN BİRİMLERİMİZ VAR GÜCÜYLE ÇALIŞIYOR


Stüdyo ziyaretinde açıklamalar yapan ve sözlerine koronavirüsüne karşı vatandaşlara evde kalmaları çağrısında bulunan Başkan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak şehrin dezenfekte edilmesiyle ilgili bütün ekiplerimiz sahada var gücüyle çalışıyor. Sosyal Destek Hizmetlerimiz ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım etmek için gece gündüz çalışmaya özen gösteriyor. Üstelik yarı personelle çalışmamıza rağmen gerçekten büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Yine üreten bir belediye olarak sağlık çalışanlarımızın sağlığını korumak adına maske, bone, önlük ve siper maske gibi ürünler üretiyoruz. Bütün birimlerimiz var gücüyle çalışıyor” dedi.


GÜLÜMSE TV OLARAK HİZMETE BAŞLIYORUZ


Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Bütün bunların yanında vatandaşımıza evde kalın derken onların da canının sıkıldığının farkındayız. Onların da kentten ve ülkeden haber alması en doğal hakkı. Bu çerçevede Kültür Müdürlüğümüz burada bir stüdyo kurdular. Youtube kanalımız üzerinden Gülümse TV olarak hizmete başlıyoruz. Bu çalışmalarımızı bugünler olmasaydı daha somut çalışmalarla duyurmak isterdik. Aynı zamanda İzmit Belediyesi Kent Tiyatrosu çalışmalarımızı ciddi anlamda olgunlaştırdık. Bunu duyurmak yine bugüne nasip oldu. Gündemimizde koronavirüs olduğu için arkadaşlarımız Gülümse TV olarak çok güzel içerikler hazırladı” ifadelerinde bulundu. 


BİZİ EVİNİZDEN TAKİP EDİN


Başkan Hürriyet son olarak, “Diyoruz ki korona günlerinde sanatta olsun, müzik olsun, korona günlerinde İzmit’te hayat durmasın istiyoruz. Ama bunu dijital ortamlarda istiyoruz. O yüzden lütfen evde kalın, bizi takip etmeye devam edin. İnanıyoruz ki bugünleri atlatacağız. Sağlıklı günlerde sokaklarda, meydanlarda hep birlikte olacağız. Ama şu anda daha çok dijital ortamda birlikte olacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.