Paylaş

İzmit’te bir haftada 450 kilometre yol, 4 bin 500 çöp konteynırı dezenfekte edildi 


Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla yayılan koronavirüse karşı mücadele kapsamında gece gündüz demeden ilaçlama ve temizlik faaliyetlerini sürdüren İzmit Belediyesi, son bir hafta içinde her gün dezenfekte edilen şehir merkezi dışında, toplam 450 kilometre yolun daha yıkamasını yaptı. Ayrıca, 4 bin 500 çöp konteynırı ve 21 pazar alanının temizlik ve yıkamasını gerçekleştirdi 


Covit-19 koronavirüs ile mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, virüsle mücadele kapsamında merkez ve çevre mahallelerdeki temizlik çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar en sık kullanılan güzergâhlar olan şehir merkezindeki Cumhuriyet Caddesi, Hürriyet Caddesi, İnönü Caddesi, Turan Güneş Bulvarı, İstiklal Caddesi, Fethiye Caddesi ve Yürüyüş Yolu her gün yıkanarak dezenfekte edildi.


BİR HAFTADA 450 KİLOMETRE YOL TEMİZLENDİ

Şehir merkezinde sıkça kullanılan güzergâhlar dışında, çevre mahallelerde de çalışmalarını gece gündüz sürdüren İzmit Belediyesi ekipleri, bu kapsamda bir hafta içinde toplam 450 kilometre yolu dezenfekte etti. Öncelikle kent içinde yürütülen çalışmalar kapsamında, tüm mahallelere girilerek sokak aralarına kadar salgın riskine karşı köpüklü yıkama ve ilaçlama faaliyetleri yürütülüyor. 


21 PAZAR YERİ KÖPÜKLE TEMİZLENDİ

Çalışmalar kapsamında Yeni Cuma ve Fevziye Camii bahçeleri, tüm hastanelerin önündeki yol ve parklanma alanları her gün dezenfekte edilirken, meydanlar, pazar yerleri, cadde ve sokaklar her hafta periyodik olarak yeniden dezenfekte ediliyor. İzmit’te açılmaya devam edilen 21 pazar yeri, son bir hafta içinde köpüklü suyla dezenfekte edildi. Merkezden çevreye doğru ilerleyen çalışmalar kapsamında, çevre mahallelerin tamamlanmasının ardından, önümüzdeki hafta kırsal mahallelerde de çalışmaların başlayacağı öğrenildi.


4 BİN 500 ÇÖP KONTEYNIRI DEZENFEKTE EDİLDİ

Çalışmalarda mahallelerdeki çöp toplama faaliyetlerini de kesintisiz sürdüren İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, çöp konteynerlerinin bakımını da ihmal etmedi. Son bir hafta içinde 4 bin 500 çöp konteynırı temizlenirken, vatandaşın sağlıklı bir ortam içinde yaşaması için her türlü tedbir alınmaya devam ediliyor. Yurt dışından gelen vatandaşların yerleştirildiği karantina yurtlarının önündeki konteynırları da temizleyen ekipler, karantina yurtlarının konteynırlarını ayrı araç ve ekipmanla dezenfekte ediyor.


BELEDİYE PERSONELİ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalar hızla sürdürülürken, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, kent merkezi ve çevre ayrımı gözetmeksizin gece ve gündüz, hafta sonu dahil olmak üzere, ekiplerin büyük bir özveriyle çalışmaları sürdürdüğünü belirtirken, temizlik çalışmalarının durmaksızın devam edeceği belirtti. Başkan Hürriyet genelge gereği yarı personelle çalışılsa da, ekiplerin büyük özveriyle çalışarak, İzmit’teki tüm cadde ve sokaklara ulaşacaklarını söyledi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.