Paylaş

Kocaeli Ticaret Odası’nın, Koronavirüs tedbirleri kapsamında telekonferansla gerçekleştirilen Meclis toplantısına katılan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Bu dönemde en iyi çalışan odaların başında KOTO geliyor. Kocaeli Ticaret Odamla gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi

KOTO’nun salgın dolayısıyla ertelenen meclis toplantıları, bu ay elektronik ortamda gerçekleştirildi. KOTO Başkanı Necmi Bulut ve Meclis Başkanı Akın Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının önemli bir konuğu vardı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOTO’nun online meclis toplantısına katılarak, Kocaeli iş dünyasına hitap etti.

BAŞKAN BULUT’TAN TEŞEKKÜR

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade ederek selamlama konuşması yapan Başkan Bulut, “Kocaeli Ticaret Odası olarak sürecin ilk günden itibaren üyelerimizden aldığımız geri bildirimleri, birliğimize ilettik. Sayın başkanımız da özverili çalışmalarıyla ilettiğimiz her konuyu bizzat takip etti. Bu süreç içerisinde birliğimizce yapılan bütün çalışmaları çok önemli görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de yeni desteklerin takipçisi olacağız, önerilerimizi TOBB ile paylaşmaya devam edeceğiz. Ayrıca Nefes Kredisi için başkanımıza özverili çalışmaları dolayısıyla da teşekkürü borç biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

SIKINTILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Akabinde KOTO ailesine hitap eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu şu ifadelere yer verdi; “Dünya olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bugüne kadar tarihimizde görmediğimiz bir düşmanla karşı karşıyayız. Tek bir düşman var ama gören yok bilen yok. Onunla mücadele etmeye çalışıyoruz. Allah hepimizin ve hepinizin yardımcısı olsun. Ancak zaman ne kadar zarar olursa olsun Ramazan rahmet ve bereket ayı. İnşallah rabbim ülkemizi milletimizi her türlü şerden, zulüm ve karanlıktan muhafaza eylesin.

TOBB OLARAK BENİMSEDİĞİMİZ ANA FİKİR: YAŞATMAK

Ekonomide de sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. 2. Cihan harbinden bu yana dünya en büyük krizini yaşıyor. TOBB olarak bu süreçte benimsediğimiz ana fikir, düstur; yaşatmak. Herkesi, her şeyi, insanları, firmalarımızı yaşatmak. Üretim ve ticaret kapasitemizi hayatta ve ayakta tutmak. Bu süreç geride kaldığında hızla ayağa kalkıp küresel yarışa devam edeceğiz. Kocaeli Ticaret Odamın bu vizyonla çalıştığını, üyelerimize hizmete devam ettiğini görmekten de ayrıca görmekten gurur duyuyorum. Necmi kardeşim ile TOBB’un politikasının oluşmasında önemli rol oynayan ticaret odaları konseyinde beraber çalışıyoruz. 15 gün önce ticaret konseyinde, yapılaması gerekenleri ifade ettiler. Biz de onları önümüze gündem olarak aldık.

BU SÜREÇTE EN İYİ ÇALIŞAN ODALARI BAŞINDA KOTO GELİYOR

Kocaeli Ticaret Odamızı yakından takip ediyorum. Hiç ara vermeden üyelerimizle temastasınız. Onların sıkıntılarını topluyor çözüm önerilerini bize aktarıyorsunuz ki burada şahit olan benim. Gelen raporlardan biliyorum. Bu dönemde en iyi çalışan odaların başında Kocaeli Ticaret Odam geliyor. Bu anlayışınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Sizler, hem yönetim, hem meclis, hem komitelerimiz canla başla gayret gösteriyor. Allah razı olsun.” Başkan Hisarcıklıoğlu, konuşmasını Oda ve Borsalardan iletilen ve TOBB’un gayretleriyle hayata geçirilen 80 maddelik koronavirüsle iktisadi mücadele maddelerini paylaşarak tamamladı.

BAŞKAN BULUT’TAN KREDİ ÖNERİSİ

KOTO’nun meclis toplantısı, 26 Şubat 2020 tarihli toplantı zaptının görüşülmesi ve onaya sunulması, Mart ve Nisan aylık faaliyet raporunun görüşülmesi, Şubat ve Mart ayı mizanlarının görüşülmesi ve onaya sunulması, dilek ve temenniler gündem maddeleriyle gerçekleştirildi. Toplantıda aylık faaliyet raporunu sunan Başkan Bulut, açıklanan kredi destek paketleriyle her bir Oda üyesine ulaşmak istediklerini ifade ederek, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ancak duran işler mutlaka açılacaktır ama giden hayatlar geri gelmez. Dayanışma içerisinde bu süreci el birliğiyle geçireceğimizi düşünüyorum. Nefes Kredisi, KGF Kredisi ve Halk Bank’ın cansuyu kredisiyle her bir üyemize destek olmayı amaçlıyoruz. Her bir üyemiz yalnızca bir krediye başvurursa, ortaya konulan kaynaktan tüm üyelerimiz faydalanabilir. Dayanışma içerisinde bunu başaracağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.