Paylaş

AKP’nin İzmit Belediye Meclisi Üyesi Erkan Aksoy’un, İzmit Belediye Başkanımız ve partimizin değerli siyasetçilerinin fotoğrafına yaptığı iğrenç yorumu şiddetle kınıyoruz. Özellikle Kocaeli kadınlarına siyasete katılım konusunda umut olmuş, çabalarını her kesimden kadının takdir ettiği Fatma Kaplan Hürriyet üzerinden yapılan böyle bir yorum kabul edilemez.Olayın akabinde yayınlanan özür metni ise özrü kabahatinden büyük dedirtecek cinstendir. “Birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan günlerde, muhalefetin ayrıştırıcı kin ve öfke nöbetine alet olduğum için üzgünüm” diye özür diliyor. Kendi seviyesinde bir cevap vermek bizim siyasi düsturumuza yakışmaz. Ancak kin ve nefret dilini en iyi kullanan ve bu şekilde insanları ayrıştıran kendi partisidir, bunu hepimiz iyi biliyoruz.
Erkan Aksoy’un da çok iyi bildiği ama açık açık söyleyemediğini biz söyleyelim o zaman: “Krizi yönetemiyorsunuz, yapmanız gereken yardımları elinize yüzünüze bulaştırdınız. Bunu bastırmak için işini yapanlara saldırıyorsunuz, üstelik bunu organize şekilde yapıyorsunuz. Başkalarının, sizin kullanmanız için hazırladığı görsellerden birini, içeriğine bile bakmadan hesabınızdan paylaştınız. Sonrasında Belediye Meclisi’nde karşı karşıya oturduğunuz, Fatma Kaplan Hürriyet’ten, direkt olarak özür dileyemeyecek kadar da acizsiniz”
Bu şahsın paylaşımı nedeniyle, kendi partisinin alacağı kararın da takipçisiyiz. Ülkenin iktidar partisi olarak, Kocaeli’nin önemli bir kadın siyasetçisine yapılan bu hakaret karşısında alacağınız tavır, partinizdeki kadınlar için de bir yol gösterici olacaktır. Bu ayrıştırıcı, tahrik edici, şiddet dolu ifadeden dolayı sizleri tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Böyle çirkin bir saldırıya maruz kalmasından dolayı İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet şahsında konu edilen tüm vekillerimizin direnişlerini, dik duruşlarını selamlıyoruz.

Songül Kaya
CHP Kocaeli Kadın Kolları Başkanı  

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.