Paylaş

Dilovası Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan´ı Ali Osman Ayaz, 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda Türkçülük Günü´nün tarihine değinen Ulu ; ? Merhum Alparslan Türkeş´in gayretleriyle 3 mayıs 1945 tarihinden itibaren 3 Mayıs tarihi Türkçüler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Başkan Ayaz, Hiç şüphe yok ki, bizim mücadele tarihimiz, Türklüğün zorlu mücadele tarihinin bir yansımasıdır. Zaferlerle ve başarılarla dolu sayfalar kadar, zorlu ve hüzünlü sayfalar da çoktur.

Türk Milliyetçileri, mağdur olmuşlar, sıkıntıya düşmüşler, ama hiçbir zaman mağlûp olmamışlardır. Türk Milliyetçileri zaman zaman horlanmışlar, suçlanmışlar, baskıya maruz kalmışlar ama Türkiye ve Türklük sevdasından vazgeçmemişlerdir.

3 Mayıs´ta ortaya konan milli duyarlılık ve direniş, yeniden milli şahlanış açısından güçlü bir ilham kaynağı, önemli bir örnek teşkil etmektedir. Çünkü 3 Mayıs´ı kavramak, Türk´ün çilesi başta olmak üzere, Türk tarihini ve Türk Dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs´ı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milleti´nin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir dedi.

Merhum Baş Buğumuz Alparslan Türkeş´in gayretleriyle 3 Mayıs 1945 tarihinden itibaren 3 Mayıs tarihi Türkçüler günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk milliyetçilerinin mücadele tarihine altın harflerle yazılan bu anlamlı günü kutluyor, Başbuğumuz Alparslan Türkeş başta olmak üzere zorlu bir dönemde adını tarihe yazdıran bütün dava büyüklerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.