Paylaş

Türk Eğitim Derneğinin 90 yıllık eğitim geleneğini İlimize taşıyarak Kocaeli’nin gözde eğitim kurumlarından biri olma ayrıcalığına sahip olan TED Kocaeli Koleji Ortaokulu, pandemi sürecine rağmen, başarılı çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

EĞİTİM ÖĞRETİME ARA VERİLMEDEN DEVAM…

Uzak Doğu’da ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) hemen her sektörde aksamalara ve değişimlere neden oldu. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren bu salgından eğitim sektörü de payını aldı ve 13 Mart 2020 itibariyle Okul binalarında eğitim ve öğretime son verildi. Eylül 2020’ye kadar 5,5 ay eğitim ve öğretime ara verilmesinin öğrenciler için ne denli zararlı sonuçlar yaratacağı bilinciyle TED Kocaeli Koleji Ortaokulu da yıllık eğitim planına aksatmadan devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİN YENİ DÜZENE GEÇİŞ SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Sunduğu önemli fırsatlar ile Türkiye’nin aydınlık geleceğine başarılı ve kariyer sahibi bireyler yetiştirmeyi kendine misyon edinen TED Kocaeli Koleji, bu konudaki çalışmaları ile ülkemizdeki 40 TED Okulunun içinde de ön sıralarda yerini alıyor. TED Kocaeli Koleji ortaokul öğrencileri okul neredeyse hiç kapanmamış gibi haftalık programları dahilinde örgün eğitimlerine online canlı derslerle devam ediyor.

Ortaokul kademesinde uzaktan eğitime geçiş sürecinde öğrencilerin gelişim özelliklerine göre her yenilik, aşamalı alıştırma yöntemi ve rehberlik desteği ile sunuluyor. Yeni öğretim modeli planlamasında öğrencilerin akademik ve sosyal ihtiyaçları ile fiziksel ve zihinsel sağlıkları arasındaki hassas denge ergenlik dönemleri de göz önünde bulundurularak sağlanıyor.

TED KOCAELİ KOLEJİ, KOCAELİ’DE CANLI DERSLERE İLK BAŞLAYAN VE

DERSLERİ KENDİ ÖĞRETMENLERİYLE YAPABİLEN TEK ORTAOKUL

TED Kocaeli Koleji Ortaokulu öğrencileri 23 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren derslere canlı bağlantılar ile başlamış ve her sınıf kendi öğretmenleri ile buluşacak şekilde derslerini işlemişlerdir. 8. sınıflar deneme ve canlı bağlantı ağırlıklı program ile derslere 16 Mart tarihinden itibaren başlamışTIR. Ara tatilden itibaren ara verilmeden LGS çalışmaları devam etmektedir. TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda haftada ortalama 30 ders yapılmaktadır.

Akıllı defterler, konu videoları, interaktif deneyler, sınavlar, ödevler, ödev kontrolü ve analizi, denemeler, ders ve etüt hatırlatıcısı, eğitim haberleri, müze ziyaretleri, konserler vb. tüm etkinlikler Kocaeli’ de özel bir sistemi kullanan tek okul olan TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda güvenle gerçekleştirilmektedir. Sayısal Zümre öğretmenlerinin derslerinin daha verimli işlenmesi için sketch pad kullanılmaktadır.

İNGİLİZCE VE UYGULAMALI ALAN DERSLERİ DE PROGRAMA DAHİLDİR

Ortaokulda tüm branş dersleri ve yanı sıra beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik, bilişim ve teknoloji dersleri çevrim içi canlı bağlantılarla yürütülmektedir.

5, 6 ve 7. sınıflarda her gün İngilizce derslerine yer verilmiştir. Öğrenciler her gün skills ve main course ders öğretmenleri ile buluşarak dil becerilerinin kalıcılığını sağlamaktadırlar. Tüm yabancı dil destek ve hazırlık kursları yapılmaktadır.

UZAKTAN EĞİTİMDE SINAVLAR, ÖDEVLER VE LGS ÇALIŞMALARI

TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda, uzaktan eğitim sürecinde de, TED Genel Merkezi tarama sınavlarına ek olarak kurumsal denemeler ve kendi öğretmenlerinin hazırladığı check up sınavları ile ölçme ve değerlendirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Bu sınavların sonuçlarına göre eksik tamamlama etütleri ve haftada en az iki sınav, gözetmen öğretmen eşliğinde yapılmaktadır..

LGS çalışmaları kapsamında konu anlatımları, sınıf etütleri, küçük gruplarda ihtiyaç etütleri, denemeler, deneme sonrası soru çözüm dersleri, sebit soru duvarı etkinliği gibi çalışmaların tamamı canlı bağlantılar ile oldukça verimli bir şekilde devam etmektedir. Öğrenciler için bireysel çalışma saatleri de planlanmıştır.

Verilen ödevler k12net sistemi ve sebit üzerinden takip edilerek öğrencilere ve ailelerine düzenli geri bildirim verilmektedir. Yoklamalar k12net üzerinden alınmakta ve veliler ile paylaşılarak ders katılımı takibi düzenli yapılmakta ve aile ile anında iletişim sağlanmaktadır.

İLETİŞİM VE TAKİP

Oluşturulan iletişim ve teknik ekipleri ile öğrencilerin bağlantı sıkıntıları anında ve gerekirse bilgisayarlarına uzaktan bağlanılarak çözülmektedir. Canlı her bağlantı kayıt ve rapor altına alınarak gerekli durumlarda, takviye, tekrar veya video paylaşımı yapılmaktadır.

PDR, veli, danışman öğretmen, idare, öğrenci, öğretmen vb. arasındaki toplantılar okul sürecinden daha sık ve çeşitli biçimde gerçekleştirilerek öğrencilerin ve yapılan çalışmaların verimi sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Hafta sonu için velilere ve öğrencilere önerilen etkinlik önerileri ile aile ve öğrencinin nitelikli vakit geçirmesi sağlanmaktadır.

Anketleri ve seminerlerle veliler de sürece dahil edilerek çalışmalar ile ilgili olarak görüşleri alınmaktadır.

30 Mart tarihinden bu yana bilişim ve teknoloji derslerinde yazılım-kodlama çalışmalarının daha da ağırlık kazandığı planlar uygulanmaktadır.

EK ÇALIŞMALAR VE KULÜPLER

TED Kocaeli Koleji Ortaokul öğrencileri, Uzaktan Eğitim sürecinde de, Satranç Turnuvaları, Resim Ve Afiş Yarışmaları, Eğlenceli Bilim Etkinlikleri, Yoga Kulübü, Oyun Ve Spor Kulübü, Üreten Eller Kulübü, Public Speaking Kulübü, DI (Destination Imagination) Kulübü Origami Kulübü, Mini Konserler, Aydınlatan Öyküler, JMUN, Maker ve Robotik Kulüpleri ile okuldaki kulüp çalışmalarına kaldıkları yerden çevrimiçi çalışmalar ile devam edebilmektedirler.

OKULUMUZ ÇATISI ALTINDA ÇALIŞMAYA BAŞLIYORUZ

TED Kocaeli Koleji, Akademik ve İdari Yöneticileri ile idari personeli, 1 Haziran 2020 Pazartesi gününden itibaren okul çatısı altında çalışmaya başlıyor. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında Lise 12. Sınıfı açılacak olan Okulun Yönetimi hiçbir mali kısıtlamaya gitmeyerek mevcut öğretmen sözleşmelerini yeniledi ve yeni öğretmen alımlarını da başarı ile tamamladı.

19 Haziran 2020 tarihine kadar on-line canlı eğitimlerini sürdürecek olan TED Kocaeli Koleji öğretmenleri dijital ortamda çalışmalarını yaparken, yöneticiler ve idari personel de Okulu 2020-2021 ders yılına COVİD 19 önlemleri çerçevesinde hazırlamak ve yeni kayıtlar almak üzere Okul binalarında çalışmaya başlayacaklar.

TED Kocaeli Kolejinin birbirinden özel eğitim programları hakkında bilgi almak için ya da 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için kayıt yaptırmak üzere; Fatih Mah. Galip Erenoğlu Cad. No:10 Başiskele-KOCAELİ adresindeki Okula gidebileceğiniz gibi, www.tedkocaeli.k12.tr web sitesini ziyaret edebilir, 0262 281 41 41 numaralı telefonu arayabilir veya info@tedkocaeli.k12.tr adresine mail atabilirsiniz. Ayrıca, muhasebe@tedkocaeli.k12.tr adresinden eğitim ücretleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.