Paylaş

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Söğüt mesajında, “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız” dedi

Başkan Söğüt’ten Dünya Çevre Günü Mesajı

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında “Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için hepimiz daha duyarlı olmalıyız” diyen Başkan Şener Söğüt, “Daha temiz ve yeşil bir Körfez için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamda da atık yönetimi noktasında Türkiye’nin ilk Atık Getirme Merkezi’ne sahip bir belediyeyiz.

SIFIR ATIK BELGESİ ALDIK

12.07.2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır atık Yönetmeliği’nce Sıfır Atık Yönetimi Sistemi’ni kurarak belediye olarak da Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandık. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için var olanı titizlikle korumak, kirlenmeyi önlemek, yeşil alanları koruyup çoğaltmak hepimizin ortak görevidir. Bu doğrultuda da çalışmalarımızı yürütüyoruz.

TEMİZ VE DOĞAL BİR ÇEVRE

Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli şartlarından biri de çocuk yaşlardan başlayarak vatandaşlarımıza çevre duyarlılığının aşılanması. Bu hususta belediye olarak her yıl okullarımızda eğitimler vererek duyarlılık oluşturuyoruz. Temiz ve doğal bir çevrede daha mutlu ve huzurlu yaşayacağımız bir dünyayı hep birlikte kuracağımıza olan inancımla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.