Paylaş

Covid-19 salgını ile mücadelesini sürdüren Kartepe Belediyesi, normalleşme sürecinde de  vatandaşların ortak kullanım alanlarında titizlikle dezenfektan çalışmalarına devam ediyor.

Covid-19 salgını sonrasında başlayan normalleşme süreci Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman öncülüğünde devam ediyor. Koronavirüs salgını ile 7/24 görev yapan belediye ekipleri, normalleşme sürecine geçişte ilçe genelinde dezenfeksiyon işlemlerinin yanı sıra çöp konteynerları, mahalle, cadde ve sokaklarda  da titizlikle yıkama çalışmalarını sürdürüyor.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR YAPILDI

1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde İçişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler doğrultusunda çalışmalarına devam eden Kartepe Belediyesi ekipleri vatandaşların da takdirini topluyor. Covid-19 salgını sürecinde mesai mefhumu gözetmeden alınan önlemler birçok ilçeye örnek oldu.

ARA VERMEDEN DEVAM

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde belirlenen takvime uygun olarak dezenfeksiyon işlemlerine vatandaşların yoğunlukta olduğu camiler, otobüsler, kooperatifler, kamu binaları, sağlık ocakları, eczaneler, taksi durakları, ATM’ler, parklar, kamuya açık alanlar, muhtarlıklar gibi pek çok alanda titizlikle devam ediyor.

TEDBİRLERE UYGUN OLARAK

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin “Covid-19 salgını sonrasında normalleşme sürecine girdik. Belediye ekipleri olarak salgın nedeniyle ortaya çıkan riskin önlenmesi için normalleşme sürecinde de dezenfektan ve yıkama işlemlerine düzenli devam ediyoruz. Hemşehrilerimizin alınan tedbirlere uygun olarak hareket etmeleri bizlere büyük destek vermektedir” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Kartepe Belediye Başkanı Kocaman ise “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sonrasında normalleşme süreci bakanlıklarımız tarafından yayımlanan genelgelere uygun olarak yürütülmektedir. Hemşehrilerimizin yeniden hizmete açılan alanlarda belirlenen kurallara uymaları bizler için çok önemlidir. Covid-19’a karşı alınan sıkı tedbirlerle en zor günleri atlattık. Bu yeni süreçte de riskin devam ettiğini unutmamalıyız. Yoğun olarak tercih edilen alanlarda maske ve sosyal mesafe kurallarına ve ekipler tarafından yapılan uyarılara dikkat ederek Allah’ın izniyle bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Tüm çabamız daha sağlıklı bir Kartepe için” açıklamasında bulundu.   

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.