Paylaş

Kocaeli Emek Gençliği, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin üniversite mezunlarının işgücü performanslarına ilişkin paylaştığı verilere dair açıklama yaptı. Gençlerin içler acısı durumunu bir kez daha ortaya koyan verilere dair “Bize dayatılan karanlık geleceğe karşı mücadele etmeliyiz” diyen Emek Gençliği, mücadele çağrısı yaptı. 
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin üniversite mezunlarının işgücü performanslarına ilişkin açıkladığı verilere göre, iş bulabilen hukuk mezunlarının yüzde 40’ı, öğretmenlik mezunlarının yüzde 56’sı, işletme mezunlarının ise yüzde 66’sı asgari ücretle iş başı yaptı. Üni-Veri Raporu’nda, mezunları 0-6 ay içinde iş bulan bölüm sayısı sınırlı kalırken Su Ürünleri mezunlarının yüzde 52’sinin, Türk Dili ve Edebiyatı mezunlarının yüzde 47’sinin, Ziraat ve Tarım mezunlarının ise yüze 45’inin mezuniyetten ancak 12 ay sonra iş bulabildiği bildirildi.


Verilere dair Kocaeli Emek Gençliği’nin açıklaması şöyle: 
GELECEĞİMİZİ KARARTANLARA KARŞI YAN YANA GELELİM!

“Veriler gösteriyor ki; ülkemizde ‘garanti meslek’ olarak görülen meslekler ve üniversite diploması ile iş bulunabileceği gerçeği geride kalalı çok oldu. ‘Genç istihdamını artıracağız’ söylemlerinin yerini her dört üniversiteliden birinin işsiz kaldığı tablo karşılıyor. Üniversite sıralarında okurken maddi imkan sağlamayan iktidar, mezun olduktan sonra da bizi işsizliğe, düşük ücretle çalışmaya mecbur bırakıyor. İktidarın gençlere layık gördüğü hayat, açlık sınırında bir hayat!
Kocaeli Emek Gençliği olarak diyoruz ki iktidarın biz gençlere dayattığı bu karanlık tabloya karşı dur demenin zamanı geldi. Okul sıralarından iş hayatına her bir adımda geleceğimizi karartmak isteyenlere karşı yan yana gelmeli, bize dayatılan karanlık geleceğe karşı mücadele etmeliyiz.”

ÜNİ-VERİ NEDİR?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin internet sitesinde yer alan açıklamada şunlar yazıyor: “Üniversite lisans mezunlarının işgücü piyasası performanslarını ‘bölüm bazında’ değerlendiren Üni-Veri, başta üniversite tercihi yapacak öğrenciler olmak üzere eğitimi devam eden gençlerin ve profesyonellerin doğrudan yararlanabileceği ulusal bir araştırmadır.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.