Paylaş

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırıları protesto etmek için 5 Ağustos’ta eylem düzenleyecek.

Kadınlar, eşitlik haklarının güvenceye alınması ve şiddete karşı korunması için önemli bir uluslararası belge olan İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmek istenmesine karşı sokağa çıkıyor. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kocaeli’de de kadınlar, “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesini uygula” diyerek meydanları dolduracak.

AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme girişimine karşı kadınların tepkileri sürüyor. AKP MYK’sının İstanbul Sözleşmesi gündemiyle toplanacağının ifade edildiği 5 Ağustos günü kadınlar, sözleşmeden çıkılmaması, tersine etkin bir biçimde uygulanması için meydanlarda olacak.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SALDIRI ALTINDA!
1 Ağustos 2014 tarihinde mecliste oy birliğiyle yürürlüğe giren sözleşme, bugün kadınlarla erkeklerin eşit olamayacağını savunan, kadınların şiddete karşı haklarının korunmasının “Aileyi bozduğunu” iddia eden çevreler tarafından saldırı altında. Hükümet de bu tartışmalarda kadınların “Eşit, özgür, şiddetsiz yaşamak istiyoruz” sözüne değil, bu çevrelere kulak vererek “Halk istiyorsa kaldırırız” dedi. Türkiye’nin imzasının çekilmesi ihtimaline karşı kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Kocaeli’de de sokağa çıkıp, İstanbul Sözleşmesi’ne dönük saldırıları protesto etme kararı aldı.

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifinin çağrısıyla kadınlar, 5 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da İzmit Belediye İşhanı önünde bir araya gelecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.