Paylaş

Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, Lübnan’da yaşanan patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, Lübnan’da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralandığı patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Lübnan halkına başsağlığı dileyen Erkan, patlamayla ilgili İsrail’in Hizbullah’ın silah deposunu bombalaması sonucu yaşandığı iddiasının gündeme getirilmiş olmasının bitmeyen savaş ve gerilimler nedeniyle bölgenin hiçbir yerinin güvenli olmadığı gerçeğini çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

Erkan’ın açıklamasının devamı şu şekilde:

“Cumhurbaşkanı Aun’un ‘ihmal’ açıklaması, kendisinin de içinde yer aldığı ve bütün dertleri ülke kaynaklarının paylaşımı olan siyasi elitlerin halkın sorunları ve karşı karşıya kaldığı tehditler karşısında nasıl kör, sağır ve dilsiz olduğunu göstermektedir. Siyasi çekişmeler ve ekonomik kriz nedeniyle çöp toplamanın bile sorun haline geldiği Lübnan’da Cumhurbaşkanı Aun ve Başbakan Diyab’dan başlayarak yaşanan bu büyük yıkımın bütün siyasi sorumluları halka hesap vermelidir.

“KADER OLARAK DAYATILAN MÜCADELE İLE DEĞİŞECEK”


Ortadoğu’nun kalbi olarak tanımlanan Beyrut’ta yaşanan patlama, emperyalist-gerici savaş ve paylaşım nedeniyle bölge halkları için savaşların, ölümlerin, yıkımların, yoksulluk ve işsizliğin artık bir kader haline getirilmesinden bağımsız düşünülemez. Elbette kader olarak dayatılan bu politikaların değiştirilmesi ancak halklar arasında birlik, mücadele ve dayanışmanın büyütülmesi ile mümkün olacaktır.

Emek Partisi olarak Lübnan halkına bir kez daha başsağlığı diliyor, dayanışma duygularımızı iletiyoruz.” 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.