Paylaş

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı ve sonrasında İzmit’teki 102 mahallenin tamamında kurban sonrası temizlik ve bakım çalışmalarını sürdürüyor


Kurban Bayramı boyunca çalışmalarını aksatmadan sürdüren İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, bayram sonrası da temizlik ve bakım çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bayram boyunca özellikle vatandaşların birçoğunun kurbanlarını yakın köylerde kesmesi, kırsal kesimde yoğunluğun artmasına neden olunca, ekipler de köylere ilave çöp aracı çıkararak, olumsuzluklara anında müdahale etti.


İŞ MAKİNELERİYLE ATIK TOPLANDI

Serdar Mahallesi, Yenidoğan, Kuruçeşme, Perşembe Pazarında oluşturulan ve dernekler tarafından kurban kesimi yapılan alanlar, Gündoğdu ve Yeşilova’da vatandaşlar tarafından oluşturulan kesim alanları ve özellikle mahalle aralarında, yol kenarlarına ve yeşil alanlara atılan kurban atıkları ile diğer atıklar devamlı olarak iş makineleri ile toplandı. Alikahya bölgesinde mahalle aralarında bulunan boş alanlarda kesilen kurban atıkları kepçe ve damperli kamyon ile mıntıka temizliği yapılarak temizlendi. 


TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Ekipler mahalle aralarında ve köylerde bulunan konteynerlerin dezenfekte aracı ile ilaçlama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, koku ve kirlilik başta olmak üzere, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda cadde ve sokaklarda yıkama çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğünü söyledi. Kurban Bayramı süresince 1 adet çöp kamyonunun Büyükşehir mezbahasında görevlendirildiği belirtilirken, kurban satış noktaları yeni alınan araçlar ile yıkanarak dezenfekte edildi. 


KONTEYNERLER DEZENFEKTE EDİLİYOR


Özellikle kurban kesimi yapılan alanların çevrelerinde bulunan konteynerlerin dezenfekte edildiğini belirten temizlik işleri ekipleri, hafta sonuna kadar vatandaşların kurban atıkları ile ilgili çöp çıkarmalarının devam edeceğini söylediler.  Ekipler bu sebeple 10 Ağustos Pazartesi gününden itibaren tüm mahallelerde bulunan konteynerlerin ilaçlanarak yıkanacağını belirttiler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.