Paylaş

Gölcük, 17 Ağustos 1999 tarihinde, saatler 03.02’de, 45 saniye süren depremde büyük yıkım yaşamış, toplamda 18.373, depremin merkez üssü olan Gölcük’te ise resmi rakamlara göre 5300 kişi hayatını kaybetmişti. Büyük acıların yaşandığı, asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 21.yılında Gölcük’te, deprem şehitlerini anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek için bir dizi program düzenlenecek. Korana Virüs tedbirleri nedeniyle etkinlikler belli ölçüde düzenlenecek ayrıca yapılacak etkinliklerde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uyulacak.

PROGRAMDA NELER VAR?

Gölcük Belediyesi, Asrın Felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 21.yılına özel anma programı Kavaklı Marina’da, 16 Ağustos akşamı Saat 21.00’da başlayacak ve gece saat 03.02’a kadar sürecek. Protokol konuşmalarıyla başlayacak program, Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğlu’un “Bireysel Afet Hazırlıkları” sunumu ile devam edecek. Gölcük Arama Kurtarma Ekibi – GESOTİM’in sertifika töreni yapılacak ve ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualarla deprem şehitleri anılacak. Ayrıca; deprem fotoğrafları sergisi ve kurulan stantlarda gezilecek. Son olarak da saat 03.02’de deprem anıtına çelenk konulacak, saygı duruşu ve dualar yapılacak. AFAD Deprem Simülasyon Tırı’da saat 14.00’dan itibaren gezilebilecek.

MEZARLIKLARDA DEPREM ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILACAK

Etkinliklere 17 Ağustos Cumartesi günü de devam edilecek. Saat 11.00’da Gölcük 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde, 12.00’da İhsaniye 17 Ağustos Deprem Şehitliği’nde, 15.30’da Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığında, 17.30’da Yazlık Şehitliğinde, 17.30’da Ulaşlı Deprem Şehitliğinde ziyaret, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua yapılacaktır. Ayrıca 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulucami’de, 17.30’da da Halıdere Merkez Camisi’nde deprem şehitlerimiz için Kuran-ı Tilaveti yapılacak ve dualar okunacak.

BAŞKAN SEZER DAVET ETTİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin üzerinden tam 21 yıl geçti. 21.yılda da hem deprem şehitlerimizi anmak hem de deprem gerçeğine bu acıları yaşamış insanlar olarak parmak basmak adına bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Ben 16 Ağustos akşamı Saat 21.00’da Kavaklı Marina’da yapılacak anma programa tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.