Paylaş

Genel Merkezi Kocaeli İzmit’te bulunan ilimizin en aktif kültür ve sanat derneği BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar Ve Şairler Derneği) koronavirüs döneminde ara verdiği etkinliklerine sosyal mesafe kurallarına uyarak iki haftada bir imece usulü piknik etkinliği ile başladı.

Pazar günü Derince Çamlık mesire alanında ikincisi düzenlenen imece usulü piknik etkinliğine BAYŞAD Kurucusu Genel Başkan H Osman Saraç yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile ile il dışından katılan şairlerle gerçekleşti.

Etkinlikte katılımcılara BAYŞAD Divan kurulu üyeleri (Ozan Şerefim)Şerafettin Yıldız ve (Aşık Marsavi) Osman Sayar bağlamaları ile BAYŞAD şairleride şiirleri ile güzel bir haftasonu yaşattılar.

Eğitim camiasının yakından tanıdığı geçtiğimiz günlerde koronavirüs tedavisi başarıyla gerçekleşen H Osman Saraç’ın ortaokul öğretmeni Sadık İskender’de pikniğe katılarak BAYŞAD başkanına ve şairlerine sürpriz yaptı.

Pazar günü olmasından dolayı kalabalık olan Çamlık mesire alanına gelen ailelerde alkışları ile BAYŞAD Şairlerine eşlik ettiler.

Ayrıca 27 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yayınevi olarak’da faaliyet gösteren BAYŞAD her sene çıkardığı antoloji serisine bu sene bir yenisini daha ekleyerek 48 şairin katıldığı BAYŞAD Şiraze Antoloji tanıtımınıda pazar günü gerçekleştirdi.

Antolojiye katılan şairlere kitaplarını BAYŞAD adına Genel Başkan Yardımcısı BAYŞAD Yayınevi sorumlusu Dilek Dila Mert teslim etti.

Piknik sonrası konuşan BAYŞAD Genel Başkanı H Osman Saraç “Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak kültür ve sanat etkinliklerine devam edeceklerini yaptıkları her etkinliğin halka açık olduğunu BAYŞAD’ın amacının ülkemizin kültür sanat dokusuna hizmet etmek olduğunu”söyledi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.