Paylaş

Türkiye genelinde örgütlenmesini tamamlayan ve her geçen günde daha kurumsal bir kimliğe sahip olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT), Kocaeli’nde Kadın Kolları Başkanlığı’na genç girişimci iş kadını Şengül Yurt’u getirdi. Körfez’in seçkin mekanlarından biri olan Yarımca’da ki Özer Cafe’de bir araya gelen EYT Genel Başkanı Boran Özüpak, Kocaeli EYT Temsilcisi Zekeriya Akbulut, Körfez İlçe Temsilcisi Murat Yılmaz, çevre illerin EYT temsilcileri ve EYT mağdurları; burada fikir alış verişinde bulundular; gündemde ki konuları değerlendirdiler; yapılacak çalışmaların yol haritasını belirlediler. Özüpak, son gelişmeler hakkında bilgi verdi:

Özüpak; “Bir yasa çıkıyor, yasa maddesinde diyor ki, geriye doğru işletilmez ya da işletilecek konular belli başlı. Bir savaş anında ya da en önemli taarruz anlamında yasaları geriye işletebilirsiniz ama burada bizim emeklilik hakkımız Anayasal bir hak. 2-17 yıl işe girişlerimiz geriye doğru işletilerek yaş haddini getirmek Anayasa’nın geriye işlemezlik ilkesi ile başdaşmıyor. Biz yasanın karşıtı değiliz ama bunun ileriye doğru işletilmesi gerekiyor.

Bu yasanın geriye doğru işletilmesi dünyada ve Türkiye’de bir ilki yaşattı ve emeklilikte yaşa takılanları doğurmuş oldu. 12-13 yıldır bu mücadele sürüyor. Gördük ki, hükümetimiz bizi “adınız soyadınız biz sizi ararız”. Böyle bir süreç bizi dernekleştirmeye götürdü. Amacımız tüm Türkiye’de bu haklarından kimsenin habersiz kalmasını istemediğimizdendir.

“BU KADAR ŞANSSIZ BİR TOPLULUK GÖRÜLMEMİŞTİR”

Emeklilik sisteminin amacı budur. Siz şartlarınızı doldurduktan sonra bu sistemden çıkın ve insanca yaşanabilir bir maaşla hayallerinizi gerçekleştirin. EYT’lilerde maalesef bu olmadı. Yaş ve maaş mağduriyeti kadar bu kadar şanssız bir topluluk görülmemiştir. İnsanca yaşanır bir emekli maaşı

ile hayatımızı sürdüremeyecek bir duruma geldik. 1500 lirayla biz sistemde zaten yaşımızdan dolayı iş bulamamışken bununla birlikte çok daha şartlarımız ağırlaşmış olacak ve mezara kadar çalışma hayatı içinde hayatımızı geçirmiş olacağız. Küçük bir kasabada yaşayalım anlamında hiçbir şekilde buna sahp olamayacağız bu aylık bağlanma şekliyle.

“ÇÖZÜM” ÇAĞRISI

Bugün bir iş başvurusunda, devlet ya da özel kurumda 35 yaş sınırı isteniyor. Zaten yaş aralığımız 45-50 aralığında. Burada çocuklarımız da dahil, 65 yaşın getireceği sorunları daha da fazla yaşayacaklar. EYT’liler maalesef ki, iş bulması kesinlikle imkansız, çözüm aşamasında tamamen bu haklarımızın verilip arkasından genç nüfusumuza iş imkanı sağlanmalı.”

YURT, KADIN KOLLARI BAŞKANI

Şengül Yurt, Kocaeli Kadın Kolları Başkanı olarak atandı. Türkiye genelinde ilk defa kadın kolları başkanının Kocaeli’nde atandığı belirtildi. Türkiye genelinde Kadın Kolları Başkanı olarak ilk atanan Şengül Yurt, elinden gelen hizmetin en iyisini yapacağını ve çıkış amaçlarına uygun olarak gece-gündüz çalışacağını söyledi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.