Paylaş

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde oynayacak ilk engelli sporcu olan İzmit Belediyespor’un yeni transferi Çağla Nur Uzundurukan, “Yeni sezona bomba gibi geliyoruz,” dedi 
İşitme engelliler basketbolunda dünyanın en iyi oyun kurucusu olarak gösterilen Çağla Nur Uzundurukan, yeni sezon hazırlıklarını takımla birlikte sürdürüyor. İzmit Belediyespor’un yaz transfer sezonunda kadrosuna kattığı 1.67 boyundaki oyun kurucu, Türkiye Basketbol Federasyonundaki onay sürecinin ardından Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde forma giyen ilk engelli sporcu olacak. 


“İYİ Kİ İZMİT’E GELMİŞİM”


Ulusal ve uluslararası turnuvalarda birçok başarı elde eden ve sayı kraliçelikleri yaşayan Çağla Nur Uzundurukan, “Benim için olduğu kadar İşitme Engelliler Milli Takımı için de çok güzel başarı. İşitme engellilerde Türk kadın basketbolcu olarak Süper Lig’de oynama başarısını ilk kez ben sağladım. Başarımı devam ettireceğime de inanıyorum. Basketbola aşığım ve bu oyunun bana çok yakıştığını düşünüyorum. Süper Lig’e adaptasyon sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum. İyi ki İzmit’e gelmişim. İzmit Belediyesi sezona çok güzel şekilde hazırlanıyor, bomba gibi geliyoruz. Allah’ın izniyle Euroleague elemelerini de geçeceğiz.” ifadelerini kullandı.


KRİTİK MAÇLAR


İzmit Belediyespor, 20 Kasım 2020 tarihinde başlayacağı açıklanan Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa’da da ülkemizi temsil edecek olan İzmit Belediyespor, 23 ve 30 Eylül 2020 tarihlerinde Euroleague Women ön eleme maçlarında Macaristan’ın Miskolc takımıyla karşı karşıya gelecek. İlk maçını evinde oynayacak olan İzmit Belediyespor, turu geçmesi halinde Euroleague, elenmesi halinde ise EuroCup gruplarında yer alacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.