Paylaş

Pandemi şartlarına uygun gerekli sağlık tedbirleri alınarak Lastik-İş Sendikası Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşmaya Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu ailesiyle birlikte katıldı.

Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından açılış konuşmasını İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün gerçekleştirdi. Konuşmasında gençlere verdikleri önemin altını çizerek, “Ortalama 20 milyon genç nüfusu olan ülkemizde, siz gençlerin sesine kulak vermek, sizlerin dünyasını anlamak Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir dünya ideali olan Saadet Partisi temsilcileri olarak bizlerin en öncelikli meselesi. Bundan sonraki süreçte siz gençlerimizle böyle bir araya gelerek istişare edeceğiz. Bugüne kadar hep tecrübelilerle oluşturulan istişare gruplarını gençlerimizle de oluşturacağız. Karar alma süreçlerine siz gençlerimizi de dâhil ederek en güzel çalışmaları birlikte yapacağız. Pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldığımız bugünde tedbirler nedeniyle katılımı sınırlı sayıda tutarak gerçekleştirdiğimiz bu fiziki buluşma, bu anlamda bir ilk. Ve son olmayacak.” dedi.

Ardından konuşan Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu ise, gençlerin siyasete olan ilgisinin her geçen gün biraz daha azaldığını ifade ederek şunları söyledi;

Biz inancımız gereği bireysel bir yaşantı içinde olamayız, sorumluluklarımız var. Şu hayatta elbette bireysel olarak kendimizi yetiştireceğiz. Kendimize karşı sorumluluklarımız var, ailemize karşı sorumluluklarımız var. Ancak topluma karşı da sorumluluklarımız var. Dolayısıyla genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeği ile aynı gemideyiz. Bu gemi su almaya başlarsa ki, alıyor. Hep birlikte batarız. Bu sebeple bu gemiyi suyun üzerinde tutmak görevi, toplumun sadece bir kesimine ait değildir. Yediden yetmiş yediye hepimizin kendini yetiştirmek, topluma bir şeyler katmak, siyaseti temizlemek ve ülkeyi gelecek nesillere daha müreffeh bir şekilde daha sağlam bir şekilde bırakmak konusunda sorumlulukları var.

Daha güzel bir dünya Bu yapı içerisinde herkesin desteğine ihtiyacımız var. “Bizim yaşımız çok genç, siyasetle bizim ne işimiz olur.” gibi düşüncelerin olmaması gerektiğine inanıyorum. Özellikle Peygamber Efendimizin ümmeti olarak O’nun etrafına baktığımızda, mücadelesi neydi! Bozulmuş, ahlaken çökmüş bir toplumun, insani değerler üzerine yeniden inşa edilmesi mücadelesiydi Hazreti Peygamberin mücadelesi.. Adaletti Hz. Peygamberin mücadelesi.. Ahlak anlayışıydı, saygıydı, sevgiydi.. Herkesin birbirine saygı duyduğu, kimsenin kimseye zulmetmediği bir dünyaydı inşa etmeye çalıştığı medeniyet anlayışı.. Ve bu mücadele içerisinde en yakınındakilerin, Hz. Ali dâhil ilk Müslüman olan sahabelerin genç olduğunu ve o gençlerin mücadelesi üzerine tesis edilmiş bir medeniyet olduğunu görüyoruz.

Bizim derdimiz daha adil, daha müreffeh bir toplum Fedakârlık yapabilme noktasında kendinize bir yol edinirseniz bu hayatınız boyunca devam eder. Topluma yapacağınız böyle bir katkı bireysel olarak da sizleri çok geliştirir. Bizim derdimiz bir siyasi partiye oy toplamak derdi değil. Bizim derdimiz daha adil, daha müreffeh bir toplum olabilmesini sağlamak derdi. Bunu bugün Türkiye’de inşa edebilecek yapının Saadet Partisi olduğuna inandığımız için bu çatı altındayız. İktidar seçmeninin kilitlendiği gibi bir kişiye teslim olup gözlerimiz kapalı “Ne diyorsa doğrudur. Bütün tezatlarına, çelişkilerine rağmen vardır mutlaka vardır bir hikmeti” diyerek siyaset yapmıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz siyasetin temelinde, 50 yıl önce hangi değerleri savunduysak bugün de aynı değerleri, prensipleri savunuyoruz. Bunun için bu çatı altında siyaset yapıyoruz. Hiçbir yapıya aklınızı kiraya vermeyeceksiniz. Çizgiden dışarıya çıkıldıysa itiraz eden olacaksınız. Her yapıda mutlaka fikirayrılıkları olur, fakat temel prensipler bellidir. İşin özü fedakâr olacağız. İşin özü, bu dünyanın gelip geçici ve çok kısa bir süreden ibaret olduğunu asla unutmayacağız. Ve yaşadığımız süre boyunca hem kendimize hem ailemize hem topluma faydalı bir birey olmaya gayret göstereceğiz. Bu gayret içerisinde olursak hem dünyamızda hem ahiretimizde inşallah mutlu olanlardan oluruz diye inanıyorum. Bu noktada sizlerin desteği, biz siyasi parti temsilcileri için çok önemli.

Allah’a şükür hala bir seçim sistemimiz var Türkiye’nin yarısı kadın yarısı erkek. Neredeyse üçte birlik kısmı, neredeyse 20 milyona yakını genç. Bu sayı ülke yönetimini belirlemede çok etken bir sayı. Allah’a şükür hala bir seçim sistemimiz var. Hala hür bir iradeyle gidip bizi yöneten insanları tercih ediyoruz. Her ne kadar düşünce yapımızı etkin bir şekilde değiştirecek etkenler olsa da, medyası mahalle baskısı, iş bulma kaygısı gibi birçok nedenlerle özgür düşüncemize darbe vurulmuş olsa da hala gizli bir odada tercihimizi belirleyebiliyoruz. Hala bu şansımız varken toplum için mücadele eden bu teşkilata katkınızı bekliyorum.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.